„Colibri” duce „Sarea în bucate” la Festivalul „Teatru, stradă și copil” de la București

0
265

Luna viitoare, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” va participa cu spectacolul „Sarea în bucate” la Festivalul „Teatru, stradă și copil”, organizat la București în perioada 15 mai – 14 septembrie a.c.

Evenimentul este o inițiativă a Teatrului de animație „Țăndărică”, ce își propune prin intermediul acestui proiect cultural să susțină o serie de spectacole de teatru în mai multe parcuri din capitală și să „reinventeze astfel noțiunea de teatru itinerant cu o stagiune aproape permanentă”. Aflat la cea de-a IV-a ediție, festivalul este realizat sub egida UNIMA (Organizaţia Mondială a Marionetiştilor) România și ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret) România.

Reprezentația Teatrului „Colibri” va avea loc pe data de 4 iunie și îi va aduce în scenă pe actorii Ionica Dobrescu, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Iulia Cârstea, Cosmin Dolea, Mugur Prisăcaru și Daniel Mirea. Spectacolul a avut premiera pe data de 7 aprilie 2012, scenariul şi regia fiind realizate de Valentin Dobrescu, în prezent regizor artistic la Teatrul „Vasilache” din Botoşani. Scenografia îi aparţine lui Mihai Pastramagiu, de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Alături de „Colibri”, la Festivalul „Teatru, stradă și copil” au mai fost invitate Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad (teatrul de marionete), Teatrul „Bacovia” din Bacău (secțiunea Teatrul de animație), Teatrul de Păpuși din Baia Mare, Teatrul „Arlechino” din Brașov, Teatrul „George Ciprian” din Buzău, Teatrul „Proiect” din Câmpina, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Teatrul de Păpuși „Gulliver” din Galați, Teatrul „Așchiuță” din Pitești, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” din Tg. Mureș ș.a.