Şcoală de vară la Muzeul Olteniei, în iulie şi august

0
190

Muzeul Olteniei oferă o nouă alternativă de petrecere a timpului liber în această vară pentru copiii de toate vârstele, începând de la 6 ani până la… 70 de ani! De la 1 iulie şi până în luna august, la Secţia de Ştiinţele Naturii se va desfăşura proiectul Şcoala de vară„Bios Art în vacanţă”. Acesta va consta în cinci ateliere a câte cinci module fiecare.

«Oferta muzeului include ateliere de origami (arta plierii hârtiei), de mozaic (arta de a crea imagini prin asamblarea unor piese mici de sticlă, ceramică colorată, piatră sau materialele plastice), de modelaj în lut, de decoupage (arta de a orna diverse obiecte cu hârtie de şerveţele) şi linogravură (gravură în linoleum). Desigur, există şi posibilitatea de a se personaliza atelierele, adică participanţii pot veni cu o idee proprie, iar echipa noastră să o realizeze», a precizat muzeograf drd. Lila Gima. Aceasta a adăugat că fiecare atelier va conţine un modul final în care va avea loc festivitatea de premiere a celor mai inedite obiecte realizate de cursanţi şi votate de vizitatorii muzeului.

Înscrierile la Şcoala de vară„Bios Art în vacanţă” se vor face de la începutul lunii viitoare, la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei, aflată pe strada „Popa Şapcă” nr. 8 (tel. 0251.411.906), în limita locurilor disponibile.