Continuă prima etapă a dezinsecției terestre pe domeniul public al Craiovei

0
624

SC Salubritate Craiova SRL continuă de luni, 25 aprilie, campania de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor pe domeniul public, intervenție întreruptă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile înregistrate în Craiova după data de 14 aprilie, când a avut loc, pe suprafața lacurilor din parcurile craiovene, operațiunea de larvicidare, respectiv combaterea insectelor dăunătoare aflate la stadiul de larvă.

Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor efectua, în noaptea de 25 spre 26 aprilie, operațiunea de dezinsecție a spațiilor verzi din Parcul Nicolae Romanescu și din zonele adiacente. În noaptea următoare, va fi efectuată intervenția în Parcul Tineretului. Dezinsecția pe spațiile verzi din cartierele Craiovei va fi demarată în noaptea de 27 spre 28 aprilie, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

“Produsul biocid folosit în cadrul acestei intervenții este Solfac Trio EC140 NF, avizat de Ministerul Sănătății. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 746,9 hectare. Reamintim proprietarilor de terenuri, agenților economici, instituțiilor publice și asociațiilor de proprietari din municipiul Craiova că, potrivit art. 29 din Regulamentul privind desfășurarea activităților de salubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu”, se precizează într-un comunicat de presă.