Marea Britanie începe testele clinice ale unui vaccin împotriva COVID – 19

0
182

Regatul Unit, lovit din plin de noul coronavirus, care a ucis peste 15.000 de oameni, speră să înceapă – de joi – teste clinice ale unui vaccin.

Guvernul britanic anunţa vineri o accelerare a eforturilor în vederea dezvoltării şi producerii în masă a unui vaccin imediat ce este posibil.

Executivul lui Boris Johnson – acuzat de faptul că a întâziat să acţioneze împotriva răspândirii virusului – a înfiinţat o ”Task Force” care ”să coordoneze eforturile” Guvernului, sectorului cercetării şi industriei, a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul Întreprinderilor Alok Sharma.

Londra vrea să accelereze construitrea unei instalaţii în vederea produceriiîn masă a unui vaccin ”imediat ce este posibil”, a subliniat ministrul, precizţnd că este imposibil să prezinte un termen în acest sens.

Între cele 100 de echipe care s-au lansat în lume în cursa către un vaccin împotriva noului coronavirus, se află Imperial College din londra şi Institutul Jenner de la Universitatea Oxford.

Institutul Jenner speră să efectueze rapid primele teste clinice – încă de joi – şi intenţionează să producă un milion de doze până în septembrie, care să fie disponbile publicului în toamnă.

Profesoara Sarah Gilbert, care coordonează aceste cercetări, consideră că există 80% şanse de succes.