Halep n-a avut cu cine să ducă România în finala Fed Cup

0
460

Simona Halep n-a putut duce de una singură România în finala Fed Cup. Numărul 2 mondial a câştigat două meciuri în semifinala cu Franţa, de la Rouen, dar gazdele s-au impus cu 3-2.

Putem spune că România nu are în acest moment o a doua rachetă. Şi nu neapărat prin prisma valorii, ci mai degrabă a concentrării, a implicării, a ştiinţei de a aborda un joc de Fed Cup, a strategiei, iar căpitanul Segărceanu nu ştie nici el să rezolve astfel de probleme.

Mihaela Buzărnescu a venit la echipa naţională ca la pension. În 3 meciuri jucate în tricolor n-a luat măcar un set. Nici măcar n-a obosit-o pe Garcia în perspectiva jocurilor de duminică. I-a lăsat locul Irinei Begu, care a avut în faţă cea mai slabă adversară posibilă din echipa Franţei, Pauline Parmentier, dar de la care a luat bătaie în 3 seturi. La Begu, problema nu este de implicare, ci de abordare a jocului. N-a înţeles că Parmentier are forehand şi atât. Sau, dacă a înţeles, a uitat repede, fiindcă a fost ridicolă în setul 3, concentrându-se doar să ia la ţintă fileul cu orice prilej. Buzărnescu şi Begu n-au priceput că o asemenea şansă nu apare o dată pe săptămână, ca în turneele individuale, şi au lăsat-o singură pe Halep.

Begu s-a accidentat şi n-a mai putut evolua nici la dublu, unde s-a văzut nevoită să joace Simona, deşi aceasta era aproape sleită de puteri. Halep a fost singură în drumul spre finală şi astfel e foarte greu. A încercat să o ajute Monica Niculescu la dublu, dar insuficient. În cuplu, Mladenovic şi Garcia au câştigat French Open şi au mai disputat finale importante. Ori Halep nici măcar nu joacă dublu de obicei, iar Niculescu nu este la nivelul celor două franţuzoaice. Ca să nu mai aducem în discuţie diferenţa de omogenitate dintre cupluri. Şansa tricolorelor, care a şi ţinut, de altfel, meciul aşa strâns, a fost că Mladenovic şi Garcia nu s-au mai înţeles în ultima perioadă pentru a evolua împreună. Olteanca a făcut tot ce a putut să o ajute pe machedonă să ajungă în finală. Au avut însă handicapurile prezentate, plus cel al serviciului, faţă de franţuzoaice (Garcia şi Mladenovic, da franţuzoaice!) doar românii din tribune oferindu-le un atu celor două tricolore, răpuse dramatic.

Franţa va juca în finală cu Australia, pentru echipa de la Antipozi, Ashleigh Barty reuşind să aducă 2 puncte şi jumătate.