Actorul Emil Boroghină, „Cap de afiș” pe TVR 3

0
380

Actorul Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu” și director fondator al Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, este invitat cu două dintre cunoscutele sale recitaluri de poezie în emisiunea „Cap de afiș”, difuzată de TVR3.

Astă-seară, de la ora 20.00, telespectatorii vor putea (re)vedea „Cântecul vârstelor” (regia artistică: Alina Hiristea), în care actorul craiovean aduce esența poeziei populare românești. «În prima parte, „Vârstele omului” în lirica populară, este urmărit drumul unui om de la leagăn şi până la mormânt. Realizatorii recitalului s-au oprit asupra tipului meditativ, care evidenţiază cel mai bine neîntrecuta valoare filozofică şi estetică a folclorului nostru. Cea de a doua parte a spectacolului, „Pe-un picior de plai” sau „Vârstele umanităţii”, prezintă patru dintre cele mai cunoscute balade ale neamului: „Mioriţa”, „Ciobănaşul”, „Toma Alimoş” şi „Meşterul Manole”, adică viziunea lumii în poezia populară», se precizează pe site-ul Televiziunii Române.

Mâine-seară, de la aceeași oră 20.00, TVR3 redifuzează, tot integral, preluând de la TVR Craiova, monodrama „Recitindu-l pe Shakespeare. Lumea întreagă e o scenă și toți oamenii-s actori”, în regia și interpretarea lui Emil Boroghină. Recitalul extraordinar al actorului este prezentat chiar de ziua Marelui Will: pe 23 aprilie 2019 se împlinesc 455 de ani de la nașterea și 403 ani de la moartea dramaturgului și poetului englez William Shakespeare.

„Cap de afiş” (producător: Anca Țoghe) urmăreşte şi redă principalele spectacole care animă viaţa din regiunile României. Muzicieni sau actori, personalităţi de marcă ale scenelor de teatru, de operă sau de muzică clasică şi contemporană sunt protagoniştii acestei emisiuni.