Mihai Ene și Elena-Gabriela Lazăra vă invită, mâine, în „Cetatea Poeziei”

0
920

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită mâine, 23 aprilie, începând cu ora 19.00, în Salonul Medieval, la cea de-a treisprezecea întâlnire din seria „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”, ocazie cu care şi-a propus să familiarizeze publicul cu poezia olteană contemporană. De această dată, vor citi poeme inedite Mihai Ene și Elena-Gabriela Lazăra. Întâlnirea va fi moderată de poetul Petrișor Militaru. Intrarea publicului este liberă.

Mihai Ene (n. 16 mai 1980, în oraşul Balş) este lector universitar doctor al Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova și autor al cărții „Vălurile Salomeei. Literatura română și decadentismul european” (Editura Universității de Vest, Timișoara, 2011). De asemenea a publicat volumul de versuri „Trei viziuni ale oraşului (pentru un film alb-negru)” (Editura „Scrisul Românesc”, 2004) ,care a primit Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. Este prezent în mai multe antologii de poezie și volume colective de studii critice.

Elena-Gabriela Lazăra (n. 22 octombrie 1992, în oraşul Balş) este absolventă a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității din Craiova și, în prezent, masterandă în cadrul aceleiași instituții. Anul acesta a debut la Editura „Scrisul Românesc” cu volumul de versuri „Leapșa”. Este laureată a mai multor concursuri naționale de poezie din toată țara.

Lunar, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” au loc astfel de întâlniri sub genericul „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”, la care sunt prezenți doi poeți din Oltenia, un tânăr și un senior, care pe lângă faptul că citesc din creația proprie, au avea ocazia să împărtășească celor de față impresia pe care poezia tânără o face unui poet consacrat și modul în care un poet tânăr receptează poezia contemporană. La finalul întâlnirii poeții invitați răspund întrebărilor din public.

La manifestările anterioare din cadrul acestui proiect au fost invitaţi Ionel Ciupureanu și Gabriel Nedelea (în aprilie 2014), Liliana Hinoveanu şi Daniela Micu (mai 2014), Nicolae Coande şi Luiza Mitu (iunie 2014), George Popescu și Maria Dinu (iulie 2014), Aurelian Zisu și Mădălina Nica (august 2014), Constantin M. Popa și Gabriela Gheorghișor (septembrie 2014), Alexandru Ioan și Mihai Dincă (octombrie 2014) Mihai Firică și Livia Moreanu (noiembrie 2014), Ion Maria și Alexandru Ionașcu (decembrie 2014) şi Tiberiu Neacșu și Roxana Ilie (ianuarie 2015), Alexandra Bodnaru şi Adrian Bodnaru (februarie 2015), Lorena Păvălan-Stuparu şi Anca Șerban (martie 2015).