Premii pentru performanţă

0
147

Momente de bucurie şi în această săptămână la Centrul social “Aripi de Lumină”. Cinci dintre copiii aflaţi în grija Asociaţiei „Vasiliada”, cu rezultate deosebite la concursurile şcolare, au avut parte de o surpriză din partea instructorilor educatori, care le-au înmânat premii, drept răsplată pentru efortul depus.

Elevii premiaţi sunt Oliva Garcia Maria Lourdes, alături de fratele său, Oliva Garcia Antonio, Vînătoru Cristina Alexandra, Baran Cristina Ancuţa şi Băran Ionela, de la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu”, care au obţinut locul I la Concursul Tangram, desfăşurat la Palatul Copiilor, la concursurile de gimnastică, judo şi badminton. Cei cinci elevi sunt câţiva dintre copiii beneficiari ai serviciilor sociale şi educaţionale ale Asociaţiei „Vasiliada” care sunt implicaţi în activităţi sportive.

Alexandra Vînătoru, în vârstă de 12 ani, este unul dintre elevii cu rezultate sportive performante despre care presa locală a relatat numai aspecte pozitive, evidenţiind talentul şi ambiţia de care dă dovadă atât la şcoală, cât şi în sportul pe care îl practică, badminton. De mică a participat la competiţii sportive în dansul specific, în care a debutat, iar mai apoi în badminton, sportul care a consacrat-o pe scenă elevilor performanţi. „Badminton-ul este un sport care mă ajută să fiu mai rapidă, care îmi dezvolta atenţia, gândirea şi care, în acelaşi timp, mă relaxează. Îmi place să fac sport, la fel de mult cât să şi învăţ, pentru că le pot face pe amândouă foarte bine”, a mărturisit Alexandra.

Şi Cristina, în vârstă de 12 ani, spune că reuşitele sale sunt un rezultat al îmbinării armonioase dintre mişcare şi învăţătură. «Întotdeauna am crezut că o persoană care perseverează nu va trece neobservată. Sunt fericită că am avut posibilitatea să demonstrez că sunt bună în ceea ce fac, că am muncit şi pentru aceasta sunt recunoscătoare domnilor profesori de la Liceul “Petrache Trişcu” şi doamnelor educatoare de la Centrul “Aripi de Lumină”, cărora le mulţumim pentru premiile acordate şi pentru faptul că zi de zi ne sprijină şi ne încurajează să ne urmăm visele», a adăugat Cristina.

Reprezentanţii aşezământului social spun că premierea copiilor a fost un moment plin de emoţie, care a încununat succesul obţinut la evenimentele sportive. “Dintotdeauna i-am încurajat pe copiii noştri să îşi dea silinţa, să muncească pentru a-şi atinge idealurile. Când ne cer sfatul, când au nevoie de ajutor, nu ezităm să le răspundem, să găsim soluţii de rezolvare. Ne bucurăm de fiecare dată când copilaşii culeg roadele muncii lor şi, cu acest prilej, le dorim în continuare succes, să îi ajute bunul Dumnezeu în tot ceea ce îşi propun să realizeze”, a precizat Renata Bănescu, psihopedagog în cadrul Centrului “Aripi de Lumină”.