Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj : “Suntem foarte mândri că aceste motoare de succes, această mașină Ford B-MAX, la rândul său apreciată de toți specialiștii în domeniu, care sunt fabricate la Craiova, au reușit să treacă peste granițele țării”

0
148

“Sunt deosebit de mândru și onorat că astăzi particip la o nouă realizare a Fabricii Ford, care este cel mai mare și important investitor din Craiova și din această zonă.
După ce anul trecut a intrat în producție motorul de 1.0 litru EcoBoost, care a făcut fală Craiovei în toată Europa și care a obținut premiul «Motorul Internațional al Anului 2012», iată că avem astăzi parte de o nouă lansare, motorul de 1.5 litru EcoBoost. Acest nou motor va pleca de la Craiova, din România, spre China și spre America de Nord. Este un lucru extraordinar, care demonstrează că bunurile fabricate la Craiova și în România pot concura pe orice piață și o pot face cu succes.
Sigur că oricine rămâne impresionat când aude că, în ciuda greutăților pricinuite de criza economică, fabrica Ford de la Craiova a produs în mai puțin de un an peste 30.000 de mașini B-MAX sau că, de la începutul anului, ritmul de producție a fost de aproximativ 30 de mașini pe zi și  circa 1.000 de motoare pe zi.
Suntem foarte mândri că aceste motoare de succes, această mașină Ford B-MAX, la rândul său apreciată de toți specialiștii în domeniu, care sunt fabricate la Craiova, au reușit să treacă peste granițele țării. Ford România asigură astăzi locurile de muncă pentru peste 4.000 de oameni, la care se adaugă alte câteva sute ale furnizorilor Ford, și iată de ce noi, autoritățile administrației publice locale, suntem alături de conducerea acestei fabrici și ne considerăm parte a acestei echipe. Noi le acordăm tot sprijinul de care au nevoie și le dorim succes”