Europarlamentarul Marian Jean Marinescu: „În UE, tema locurilor de muncă este discutată zilnic, la noi lipseşte”

1
995

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, preşedintele Organizaţiei Dolj a PDL, şi deputatul Constantin Dascălu au susţinut, ieri, o conferinţă de presă, la sediul partidului, ocazie cu care au tras un semnal de alarmă vizavi de nepăsarea Guvernului Ponta în ceea ce priveşte economia ţării, dar şi de un subiect prioritar pe agenda Uniunii Europene: crearea de noi locuri de muncă. 

În Uniune Europeană, această temă este discutată zilnic, spre deosebire de România, unde nici nu se mai deschid subiectele locuri de muncă şi investiţii. Am fost ieri (n.r. –sâmbătă) la Vâlcea. Moare oraşul şi  nimeni nu se interesează să caute vreo soluţie în acest sens. Este un dezastru total. Un haos. Acest Guvern nu are legătură cu realitatea. Completează agenda publică doar cu probleme care nu îi vizează pe cetăţeni. Fel şi fel de scandaluri între anumiţi politicieni din USL care au ca miză doar interesele de grup…”, a declarat europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

„Planul Naţional de Reformă” lipseşte de pe agenda Guvernului Ponta

Preşedintele PDL Dolj mai spus că într-o ţară dacă nu merge economia nu poate să meargă nici sănătatea şi nici educaţia. Sunt trei proiecte extrem de importante cu care România este aşteptată la Comisia Europeană până în vară şi de care nimeni nu se ocupă : „Planul de Convergenţă”, „Bugetul 2014” şi „Planul Naţional de Reformă”. „Trebuie să indici clar ce faci pentru economie ca să ajungi cu deficitul sub 3%. În acest moment România are cea mai mare datorie din istorie ei, peste 100 de miliarde de euro. Aşteptăm şi astăzi răspunsuri la nişte întrebări. De ce nu se continuă Centura de Sud a Craiovei, şi ne gândim la drumul Craiova-Piteşti. În lunile mai-iunie se va deschide traficul pe podul de la Calafat, de ce nu se lucrează Craiova-Calafat, ci ei se gândesc în continuare la Craiova-Piteşti, în condiţiile în care Craiova-Calafat ar trebui să se facă în baza unui împrumut de la BEI”, a mai spus preşedintele PDL Dolj.

„Lipsesc investiţiile şi lucrul acesta se vede după lipsa şantierelor”

Marinescu şi-a arătat nemulţumirea şi vizavi de modul în care Executivul  a creionat şi noua Lege a Proprietăţii, care, în opinia domniei sale, va avea un impact negativ asupra economiei, deoarece niciun investitor nu va investi nimic pe o proprietate care nu-i aparţine. „Guvernul ăsta nu are decât o singură soluţie de revigorare a economiei: bagă totul în insolvenţă! Până şi Legea Proprietăţii va îngropa economia şi în mod special agricultura, pentru că pe un pământ care nu este al tău nu poţi să faci nimic. Au dat ca termen 2016. Îşi dau seama că nu vor mai fi la guvernare atunci şi în felul acesta scapă acum. Lipsesc investiţiile, iar lucrul acesta este vizibil pentru că nu se mai văd şantiere în lucru, iar ceea ce se mai construieşte astăzi se face pe baza unor licitaţii, proiecte întocmite de guvernele PDL”, a mai spus Marinescu.

Parlamentarii PDL vor contesta Legea Retrocedării la CCR

Vorbind despre Legea Retrocedării, la care Guvernul vrea să îşi asume răspundere, PDL o va contesta la Curtea Constituţională. Deputatul Constantin Dascălu a declarat în cadrul conferinţei de presă că parlamentarii PDL vor motiva că nu s-a respectat procedura atunci când Guvernul Ponta şi-a asumat acest act normativ. “Săptămâna trecută, în Parlament Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea Proprietăţii. În aceste condiţii, PDL va contesta legea la CCR. Nu s-a respectat o procedură atunci când în Parlament există o lege asemănătoare, Guvernul nu poate să îşi asume răspunderea pentru o altă lege. Pe fond, noi vom contesta această lege şi avem şi alte aspecte pe care le vom sesiza”, a declarat deputatul Constantin Dascălu.

USL îşi bloca singură investiţiile

Constantin Dascălu a mai vorbit şi despre modul în care s-a votat o lege ce aduce modificări la anumite acte normative fiscale, lege pentru care a fost depus un amendament din partea PDL, amendament care propunea ca unei primării care are arierate să i se blocheze conturile, dar să i se permită plata salariilor. Acest amendament a fost votat în plen şi de parlamentarii USL. „Prin această lege, USL practic se bloca singură. Este vorba de art. 7 din Legea bugetului. Ce făcea Guvernul? Simplu: îşi bloca singur investiţiile! Am depus un amendament iniţiat de Ialomiţeanu. Deşi iniţial în Comisie nu a fost votat, în plenul şedinţei au înţeles şi parlamentari USL despre ce este vorba şi au votat şi ei. Noi am preluat guvernarea cu 4.000 miliarde de lei, arierate, şi am reuşit să le reducem până în 2012 la 800 de milioane de lei. Guvernul USL, deşi a preluat puterea de un an, nu a reuşit să reducă nimic din aceste arierate”, a mai spus Dascălu.

Scăderea pragului la Referendum: sport naţional de demis primarii

Cei doi parlamentari PDL au discutat şi despre modificarea Legii Referendumului, impunându-se pragul de 25%. „Este o modificare ce nu respectă democraţia constituţională, suveranitatea votului şi nici nu stimulează participarea cetățenilor la vot. Prin această modificare oricând poate fi demis un preşedinte, un primar sau un preşedinte de consiliu judeţean. Nu putem fi de acord cu aşa ceva”, a subliniat Constantin Dascălu. Europarlamentarul Marinescu şi-a completat colegul de partid spunând că prin modificarea pragului va fi un sport naţional de demis primarii.

1 COMENTARIU

  1. dragilor,credeti ca mai sensibilizati pe cineva? n-ati fost atatia ani la guvernare?….adevarat,pe vremurile acelea se vorbea mai mult de disponibilizari si reduceri salariale decat de ,,noi locuri de munca,,…dar atunci nu erau pe agenda parlamentului european!…singura diferenta dintre voi si actualii este cinismul si smecheria…in rest parca sunteti frati gemeni!

Comments are closed.