Student craiovean arestat pentru trafic de droguri

0
202

Un tânăr de 21 de ani, din Craiova, student la Facultatea de Jurnalism, a fost prins în flagrant, miercuri seara, în timp ce încerca să-i vândă unui ofiţer sub acoperire aproape 20 grame de muguri de cannabis, contra sumei de 2.000 lei. În plus, la percheziţia care i s-a făcut ulterior acasă, într-un imobil din cartierul Craioviţa Nouă, ofiţerii antidrog au mai descoperit alte 21 de pliculeţe tot cu muguri de cannabis, ascunse într-o valiză aruncată pe un şifonier. Tânărul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, magistraţii instanţei eliberându-i, ieri după-amiază, mandat pentru 29 de zile.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au prins de veste, pe la începutul lunii trecute, că în Craiova îşi desfăşoară activitatea un grup infracţional organizat ce se ocupă cu traficul şi consumul ilicit de droguri, în speţă cannabis şi haşiş. Pe 17 martie a.c., BCCO Craiova a sesizat oficial DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la acest lucru, fiind constituit un dosar de cercetare penală în acest sens. Activităţile specifice desfăşurate ulterior au arătat că liderul grupării este o persoană cunoscută sub numele de “Alex”, identificată ca fiind Alexandru Gheorghe Jilcu, de 21 de ani, din Craiova, care distribuia drogurile fie personal, fie prin intermediul altor persoane, către consumatorii de droguri de pe raza Craiovei. Poliţiştii antidrog din cadrul BCCO Craiova, acţionând sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova l-au pus sub supraveghere pe tânăr, care este student în anul III la Facultatea de Jurnalism din municipiu. Astfel, oamenii legii au aflat că pe 19 aprilie a.c. tânărul a vândut unei persoane mai multe pliculeţe cu muguri de cannabis contra sumei de 200 lei şi a “dat sfoară-n ţară” că deţine o cantitate mult mai mare din care era dispus să vândă cam de 2.000 – 2.500 lei. Hotărâţi să pună mâna pe el, oamenii legii au pus la punct toate detaliile pentru prinderea tânarului.

I-a vândut drogurile unui ofiţer sub acoperire

Astfel, miercuri seara, puţin după ora 19.00, Alexandru Gheorghe Jilcu zis “Alex” a fost prins în flagrant pe “Aleea Depoului”, în Craioviţa Nouă, la puţin timp după ce i-a vândut aproximativ 20 grame muguri de cannabis contra sumei de 2.000 lei unui ofiţer sub acoperire. Tânărul a aruncat o parte din banii pe care îi pusese în buzunar când şi-au făcut apariţia poliţiştii antidrog împreună cu procurorul de caz, însă n-a reuşit să scape, mai ales că seriile bancnotelor folosite pentru plata drogurilor fuseseră înregistrate anterior. Imediat după ce l-au reţinut pe tânăr, oamenii legii au descins la locuinţa acestuia unde, în urma percheziţiei, într-o valiză urcată pe şifonier, au mai fost descoperite alte 21 de pliculeţe care conţineau aproximativ 30 de grame de fragmente vegetale de culoare verde oliv, despre care acesta a declarat că este cannabis cumpărat din Bucureşti deşi, din cercetările oamenilor legii s-a stabilit că drogurile au fost procurate de el, din Spania, în cursul acestui an, fiind introduse ilegal în România.

Miercuri seara, după percheziţie, Jilcu a fost dus la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru continuarea cercetărilor, procurorul de caz dispunând reţinerea lui Alexandru Gheorghe Jilcu pe 24 de ore pentru trafic de droguri de risc. Ieri după-amiază acesta a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, magistraţii instanţei admiţând propunerea şi eliberând pe numele lui mandat pentru 29 de zile.