Ne mândrim cu campionii noştri

2
123

Pentru a marca starea pozitivă a sărbătorii Paştelui, edilii au găsit de cuviinţă să prezinte două dintre sportivele de performanţă care fac cinste municipiului, reprezentând nu doar Bănia, ci şi România la competiţii internaţionale: fiind bune prietene, Adriana Ştefan şi Alina Tabacu se susţin reciproc şi câştigă competiţii la artele marţiale chinezeşti.

Craiovencele Adriana Ştefan şi Alina Tabacu au primit invitaţia autorităţilor, venind ieri la Primăria Craiova ca să povestească despre numeroasele competiţii la care au participat. Tinerele sportive au purtat culorile clubului la care sunt legitimate – Clubul Sportiv de Arte marţiale chinezeşti Wu-Quan-Li Craiova – iar pe piepturi le-au strălucit un mănunchi de medalii de aur. “Aş vrea să vă prezint nişte oameni muncitori, serioşi, care au făcut cinste Craiovei la nivel mondial, Adriana Ştefan şi Alina Tabacu, campioane la arte marţiale. Alături de ele este şi cel care se îngrijeşte să facă performanţe, fiind vorba de antrenorul Silviu Obeanu ”, a făcut prezentările viceprimarul Mărinică Dincă.

Alina Tabacu, proaspătă campioană europeană

În cuvinte puţine, fetele au vorbit cu timiditate despre performanţele la care au ajuns, lăsând să vorbească mai mult despre ele rezultatele sportive. “Cel mai recent titlu l-am obţinut la Talin, pe 17 aprilie, unde am devenit campioană europeană. Am avut o finală cu o sportivă din Rusia, a fost foarte greu dar am trecut cu bine şi mă bucur că am câştigat”, a mărturisit practicanta de wushu, craioveanca Alina Tabacu. În decurs de doi ani, nu a existat competiţie de la care să nu se întoarcă măcar cu un premiu. Aşa se face că, într-un răstimp scurt, a reuşit să adune o colecţie impresionantă de medalii, toate recomandând-o ca o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului: două titluri de campioană naţională, trei medalii de argint şi trei de bronz.

Adriana Ştefan ţinteşte un titlu mondial

Craioveană Adriana Ştefan s-a întors cu patru medalii de la Campionatul Naţional de Wushu Qingda (sistem de luptă chinezesc), însă cel mai important rezultat al său este titlul de vice-campioană europeană. “Am participat la multe competiţii, am luat şi medalii, dar sper să obţin şi mai multe”, a mărturisit, la rândul ei, Adriana Ştefan. Şi ea reprezintă clubul Wu Quan Li („Forţa celor cinci pumni“) din Craiova şi practică wushu de la vârsta de nouă ani, sub îndrumarea tatălui său, Silviu Obeanu. A adunat până acum 18 titluri de campioană naţională la diferite sisteme de luptă şi se mândreşte cu medalia de argint obţinută anul trecut la Campionatul European, dar şi cu locul patru la Campionatul Mondial din Indonezia (2009).

50 de medalii pentru Wu Quan Li

În timp ce fetele se pregătesc pentru a face şi carieră în poliţie, conducerea clubul îşi propune să ţină steagul sus la mai toate competiţiile de acest gen. “Suntem o echipă care munceşte foarte mult pentru aceste performanţe şi vom persevera până ce vom reuşi să includem în palmaresul nostru şi titluri la campionatele mondiale care, deocamdată,  ne lipsesc”, a spus antrenorul Silviu Obeanu. Clubul craiovean Wu Quan Li a obţinut la Campionatul Naţional din Bucureşti un număr impresionant de medalii, 50, dintre care 16 de aur, 20 de argint şi 14 de bronz. Aceste performanţe i-au situat pe craioveni antrenaţi de Silviu Obeanu şi Florin Toncea pe un binemeritat locul trei în clasamentul naţional pe cluburi.

 

2 COMENTARII

  1. Foarte frumos, cinste lor! Iata ca fotbalul nu este singurul sport din lume si, culmea, la alte discipline se obtin rezultate – remarcabile chiar! Acestea de ce nu sint mediatizate???? Ce se mai stie de Mihai Covaliu (scrima), Diana Mocanu (inot) si altii asemenea lor, din trecut si prezent?
    Nu ne intereseaza ce fac niste alergatori dupa minge, dimineata, la prinz si seara. Vrem sa stim si sa vedem oamenii care fac cinste tarii – pentru ei “român”, “România” si “tara” au inca valoare!

  2. “Pentru a marca starea pozitivă a sărbătorii Paştelui, edilii au găsit de cuviinţă să prezinte două dintre sportivele de performanţă care fac cinste municipiului, reprezentând nu doar Bănia, ci şi România la competiţii internaţionale”
    Trist este insa faptul ca fac cinste municipiului si tarii care nu ajuta cu absolut nimic.Pentru a participa la aceste campionate au suportat toate costurile din buzunarul propriu , deoarece asa se procedeaza la noi,sunt o multime de sportivi in Craiova care ar putea sa ajunga campioni dar nu sunt sustinuti. Acum au stiut sa spuna ca “fac cinste municipiului” , dar cand este vorba sa sustina un sportiv pentru o astfel de performanta nimeni nu misca un deget.

Comments are closed.