Grevă spontană la CFR SA, inclusiv la regionala Craiova

0
205

garaO parte dintre angajaţii feroviari au declanşat miercuri dimineaţa un protest spontan, o serie de trenuri fiind oprite pe şapte regionale, mai puţin Constanţa, a informat CFR SA.

“În data de 22 martie, începând cu ora 7:00, o parte dintre angajaţii feroviari au oprit spontan lucrul. Această acţiune afectează circulaţia  unor trenuri.

Oprirea lucrului are loc în contextul în care administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnarea noului Contractul Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR Călători a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creşterea a fondului de salarii, creştere care se va regăsi în urma negocierilor, în salarii.

Administraţia intenţionează să reaşeze clasele de salarizare, în funcţie de fondul de salarii care se va asigura prin bugetul de venituri si cheltuieli al CFR Călători, pentru funcţiile de bază: acari, manevraţi, şefi de manevră, conductori, şefi de tren, casieri, informatori din ramura MC şi pentru funcţiile de execuţie din celelalte ramuri, cu posibilitatea de diferenţiere în funcţie de complexitatea şi de volumul de muncă”, se arată în comunicatul CFR Călători.