Alb-albaştrii sub lupă / La Universitatea, toată lumea „creează”, nimeni nu marchează

0
55

craiovaCalancea – Are 3 meciuri la rând fără gol primit. Nu a mai încasat vreun gol de la gafa din meciul cu FCSB, când a scăpat printre picioare mingea trimisă de Enache. A avut şi în acest ultim joc două intervenţii bune, la şutul lui Bumba din voleu şi la devierea lui Popov spre propria poartă.

Dimitrov – Prestaţie decentă, dar are în continuare probleme pe faza de apărare, se centrează uşor de lângă el, este prea avântat şi se lasă descoperit, parcă ar avea 20 de ani.

Popov – Meci destul de bun al bulgarului, chiar dacă a mai avut unele ezitări, în special în repriza a doua, când a fost aproape de un autogol, dar l-a salvat Calancea, şi tot la fel de aproape de un penalty, dar s-a dictat fault la Bumba de la marginea careului. L-a scăpat uşor şi pe Bawab la ocazia acestuia din final de joc.

Barthe – A făcut un joc bun, ca şi până acum. A început însă ezitant, cu două mingi respinse prost la ocazia Nemec-Palic din minutul 2. La faza în care dinamoviştii au pretins penalty, a fost joc periculos la foarfeca lui Hanca, apoi l-a lovit mingea în mână pe francez, care nu a avut nici intenţie de henţ.

Bancu – Alternează evoluţiile excelente cu unele sub aşteptări. A fost cel mai bun în meciul cu Gaz Metan, a făcut o partidă slabă la Giurgiu, acum s-a descurcat foarte bine pe un post inedit, cel de fundaş stânga. Hanca n-a mişcat, l-a surclasat în duelul direct. I-a ieşit şi o pasă cu dreptul, din prima, pentru Măzărache, din care a ieşit cea mai mare ocazie a meciului, a lui Ivan. Când ai varianta Briceag şi una de rezervă cu Bancu, atunci cum poţi transfera un jucător modest, de 31 de ani, precum Bucurică?

Gustavo – Trebuie să rămână titular, merită. Combinaţiile sale cu Băluţă au adus ocazii, însă din păcate brazilianul nu a tras un şut la poartă, iar aceasta este calitatea sa de bază. E inexplicabil de ce i-a solicitat lui Mulţescu să-l utilizeze în bandă, fiindcă tot pe centru are acţiunile cele mai percutante. Totuşi, în sistemul 4-4-2, folosit cu Dinamo, nu ar fi avut loc decât acolo.

Screciu – N-a fost la nivelul arătat la Giurgiu, a avut adversari mai rapizi, a încasat şi un cartonaş galben devreme. Este normal să nu aibă constanţă la vârsta lui, dar va juca în continuare, mai ales că lipseşte Zlatinski. Doar prin meciuri poate căpăta experienţă, este un jucător care merită promovat.

Zlatinski – Evoluţie destul de bună a bulgarului, care va lipsi mult echipei în următoarea perioadă, după entorsa la gleznă. Şutul cu stângul după acţiunea concepută de Băluţă şi Gustavo a trecut aproape de bară.

Băluţă – Cel mai bun jucător de pe teren. S-a implicat aproape în toate fazele de atac ale Ştiinţei şi a avut şi aport defensiv consistent. A iniţiat faza terminată cu şutul lui „Zlatan”. Apoi a centrat excelent cu exteriorul, dar lui Gustavo i-a suflat Popescu mingea in extremis. I-a pasat inteligent cu călcâiul lui Măzărache, dar acesta a pasat la portar. În repriza a doua a avut un şut-centrare cu stângul, care a izbit transversala, apoi a finalizat o acţiune personală cu un şut cu efect care a trecut puţin pe lângă poartă. Inexplicabil cum Daum l-a preferat pe Hanca în detrimentul lui Băluţă pentru meciul cu Danemarca.

Măzărache – Excelentă devierea pentru Ivan la cea mai mare ocazie a meciului. La pasa cu călcâiul a lui Băluţă, Măzărache a încercat să-l surprindă pe Penedo cu un şut pe scurt, dar nu i-a ieşit decât o pasă la portar. Chiar dacă nu a avut o evoluţie la înălţime, este peste Fajic.

Ivan – Este la al doilea meci în care ratează incredibil şi a devenit ţinta lui Mulţescu. La ocazia din prima repriză a plecat excelent cu mingea la picior, folosindu-se de viteza sa, dar i-a rămas mingea în spate, apoi a prelungit-o prea mult. În repriza a doua s-a complicat când a avut mingea în careu, putea şuta din prima sau îi putea pasa lui Gustavo. Este totuşi un jucător extrem de important, chiar dacă nu este decisiv în perioada aceasta.

Mateiu – A intrat determinat, a alergat, dar în două faze putea face mai mult: la pătrunderea lui Bawab încheiată cu şut pe lângă poartă şi la pasa pe culoar către nimeni, deşi putea alege şutul de la 20 de metri, perpendicular pe poartă.

Jazvic – N-a adus ceva important pe faza ofensivă, a respins câteva mingi la centru, cu o alunecare şi din două dueluri aeriene. Îl ajută fizicul, poate ar trebui încercat vârf împins, e bun în jocul aerian, are şi viteză, ştie să dea gol, depinde dacă ştie jocul cu spatele la poartă.

Kelic – A intrat pe final, doar pentru a mai bifa o prezenţă.