Social Impact Award România (SIA) a ajuns şi la Craiova

0
399

Ieri, Social Impact Award România (SIA) a ajuns la Craiova, cu sprijinul JCI Craiova şi al Asociaţiei Studenţilor din Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. Echipa Social Impact Award organizează şi o serie de workshopuri în mai multe oraşe ale ţării, în lunile martie şi aprilie. Ateliere pe subiecte precum Idea Generation, Business Modelling, Business Processes vor fi susţinute în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Ploieşti, Iaşi, Craiova, Braşov şi Constanţa.  La Craiova, workshopul s-a desfăşurat la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

SIA este o competiţie internaţională ce încurajează tinerii români dornici să aducă o schimbare în societate prin antreprenoriat social. Tinerii care îşi doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ sunt aşteptaţi să aplice până pe 8 mai. Şi anul acesta, participanţilor li s-a pregătit un program educaţional complex, premii în bani, spaţiu de lucru şi conectare, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete.

          După 8 mai, organizatorii vor selecta 8 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare şi incubare a ideilor pe parcursul verii alături de Youth Hub şi Incubatorul Universităţii Alternative. Pe 29 septembrie, un juriu format din experţi în antreprenoriat social va acorda  3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunităţii. Câştigătorii vor primi şi burse de participare la Social Impact Award Europe Summit, care va avea loc la finalul lunii octombrie, la Viena.

COBI Bycicle este primul centru de reciclare a bicicletelor din România

De multe ori, ideile mici aduc schimbări mari. Începând cu 2012, 12 idei de afaceri sociale au avut susţinerea Social Impact Award România. COBI Bycicle şi Upside Down sunt doar două dintre ele. COBI Bycicle este primul centru de reciclare a bicicletelor din România, care ajută studenţi şi persoane cu venituri medii să îşi personalizeze bicicleta, promovând în acelaşi timp un stil de viaţă sănătos şi protecţia mediului prin reciclare selectivă. Iar echipa Upside Down îşi propune să colecteze bannere stradale de la campanii publicitare, prelate vechi de camion, camere de cauciuc de bicicleta şi resturi de materiale textile de la diferite companii pentru a le transforma în produse practice. Astfel, reduc cantitatea de substanţe toxice care ajung în atmosferă prin arderea materialelor respective.

80 de ţări aflată sub egida World Economic Forum

         În România, proiectul se află la cea de-a cincea ediţie şi este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions şi Universitatea Alternativă, construind pe ediţiile anterioare organizate de Impact Hub Bucureşti. Global Shapers Bucharest Hub face parte din reţeaua globală de Huburi de tineri prezentă în peste 450 de oraşe din peste 80 de ţări aflată sub egida World Economic Forum. (www.globashapers.ro) Social Innovation Solutions este un butiq de consultantă şi training în inovare şi antreprenoriat social fondat de Oana Țoiu.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competiţie de idei pentru studenţii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul studenţilor şi tinerilor din Europa Centrală şi de Est. Astăzi, proiectul este prezent în 10 ţări: Austria, Cehia, Bosnia şi Herzegovina, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Rusia, Serbia şi Slovacia.