Încă două cazuri de gripă în Dolj

0
57

Medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au depistat, în ultima săptămână, încă două cazuri de gripă AH3 confirmate şi prin examen de laborator la Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti.

În plus, în judeţul Dolj s-au înregistrat 1.171 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 847 de cazuri de pneumopatii acute, o parte din pacienţi având nevoie chiar de internare în spital pentru a primi tratament de specialitate. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână (2.018) este  mai crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (2.006 cazuri). Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat, dar există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au caracterizat săptămâna prin activitate gripală sporadică.

Pentru a preveni îmbolnăvirile, medicii recomandă spălarea frecventă a mâinilor, cu apă şi săpun, în special în situaţii de participare la activităţi publice. În caz de strănut, este recomandată folosirea batistelor, din hârtie, de unică folosinţă care previn răspândirea picăturilor potenţial infectate în mediul ambiant.