Anişoara Stănculescu, primvicepreşedinte ALDE Dolj: ”Nu vom lăsa ca erorile guvernului tehnocrat să afecteze viaţa oamenilor”

0
62

anisoara stanculescu alde djInformăm opinia publică doljeană – în special persoanele şi familiile direct afectate de ştirile referitoare la pierderea unor drepturi  ale persoanelor cu dizabilităţi sau la dispariţia de pe piaţă a cca 2000 de medicamente- că guvernul PSD- ALDE a demarat procedurile necesare pentru ca aceste stări de fapt să fie  repede îndreptate.

Discuţia privind lipsa unor medicamente este una care se poartă încă de anul trecut. Ministerul Sănătăţii a fost notificat din ianuarie anul trecut de această problemă. Și noi cei de la ALDE am atras atenţia la acel moment asupra riscurilor acestei situaţii.

În tot acest timp, guvernarea tehnocrată a lui Dacian Cioloş nu a luat nicio măsură. Degeaba îşi recunosc domnii tehnocraţi acum greşelile, fie şi parţial. Rezultatele defectuoase ale guvernării lor, iată, rămân şi produc îngrijorare.

În acest moment, Guvernul Grindeanu a demarat toate procedurile, astfel încât tot ceea ce a semnalat presa, dar şi reprezentanţii din domeniu să fie remediat.

În chestiunea preţurilor la medicamente, ele vor fi hotârăte conform a ceea ce s-a propus în programul de guvernare şi în acord cu producătorii şi cu asociaţiile de pacienţi.

Referitor la Ordinul din noiembrie 2016 care ar putea lăsa, de la 1 Martie când ar trebui să intre în vigoare, copiii cu dizabilităţi, inclusiv a celor cu sindrom Down fără dreptul de indemnizaţie pentru însoţitori, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale va lua măsurile necesare pentru ca acesta să nu producă efecte.

Coaliţia PSD-ALDE nu invocă greaua moştenire.Încercăm să reparăm ceea ce au stricat nişte oameni cu un nivel scăzut de responsabilitate publică.