Angajaţii APIA, instruiţi pentru Campania 2017

0
377

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a organizat, în perioada 12-18 februarie 2017, un stagiu de instruire privind Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017, la care au participat funcţionari publici cu atribuţii în primirea şi verificarea cererilor de plată. Programarea clară şi eficientă a fermierilor rămâne pe mai departe una dintre exigenţele cerute de conducerea MADR lucrătorilor din APIA.

apiaProgramul de formare profesională a fost organizat prin împărţirea centrelor judeţene în 3 serii, a câte două zile fiecare serie, fiind transmis în sistem de videoconferinţă, şi a prilejuit, totodată, discutarea principalelor direcţii de acţiune, a strategiei instituţionale şi a obiectivelor majore ale APIA pentru anul 2017, aşa cum au fost stabilite prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 18 din 03.02.2017, dar şi a dificultăţilor întâmpinate în desfăşurarea activităţii la nivel central şi local.

De asemenea, stagiul de instruire a beneficiat de prezenţa lui Petre Daea, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care a prezidat şedinţa de închidere din data de 18.02.2017. Pe această cale, ministrul Agriculturii a ţinut să sublinieze importanţa instruirii din perspectiva înţelegerii şi aplicării unitare, la nivel naţional, a cadrului normative referitor la campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017, precum şi importanţa armonizării acestuia cu specificităţile agriculturii şi nevoile fermierilor.

Totodată, acesta a pus accent pe necesitatea întăririi legăturii între Centrele judeţene ale APIA şi fermieri în ceea ce priveşte informarea cu celeritate a acestora, respectiv transmiterea invitaţiilor şi realizarea unei programării clare şi eficiente a fermierilor, în vederea accelerării procesului de depunere/primire a cererilor în intervalul în care nu se aplică penalităţi, respectiv 1 martie-15 mai 2017.