Preşedintele se adresează astăzi Parlamentului. Premierul va fi prezent la şedinţă

0
74

Preşedintele Klaus Iohannis se va adresa astăzi, la ora 16.00, plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, mesajul vizând teme de politică internă, iar la şedinţă va fi prezent şi premierul Dacian Cioloş.

Şeful statului a solicitat conducerii Parlamentului să adreseze un mesaj, însă în scrisoarea transmisă preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu se precizează care sunt temele punctuale care vor fi abordate de preşedinte în discursul său. Călin Popescu Tăriceanu a precizat, săptămâna trecută, că este vorba despre “probleme de politică internă”. Preşedintele a solicitat să vină în Parlament, pe 16 februarie, înaintea controverselor generate de cazul ANAF-Intact şi de declaraţiile sale pe această temă. La şedinţă va participa şi premierul Dacian Cioloş, care a fost prezent în Senat, miercuri, tocmai pentru a da explicaţii în legătură cu acest caz, la cererea senatorilor. După şedinţa Parlamentului, la ora 17.00, cei doi vor avea întâlnirea săptămânală de lucru.

Vineri noaptea, la finalul Consiliului European, preşedintele Klaus Iohannis a prezentat concluziile acordului referitor la relaţia Marea Britanie – Uniunea Europeană, precizând că românii trebuie să ştie că accesul pe piaţa muncii nu le va fi îngrădit şi vor beneficia în continuare de prestaţiile sociale necontributive, iar copiii lor vor primi în continuare alocaţii.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Iohannis a făcut precizări legate şi de afirmaţiile sale în cazul ANAF-Intact. “Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată (…) Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook”, a afirmat Iohannis.