Oltenii uită problemele şi îşi consumă orgoliile

0
74

Derby-ul Olteniei, programat la Severin, găseşte Universitatea în postura de echipă care a ratat toate obiectivele, în timp ce Pandurii s-a calificat în play-off, dar a rămas fără finanţare

 

Cele două echipe ale Olteniei din Liga I îşi dispută derby-ul regional pe teren neutru, lângă Dunăre, unde Pandurii s-a refugiat până la reconstrucţia stadionului. Paradoxal, echipa mai liniştită din punct de vedere al obiectivului, Pandurii, trece prin momente dificile, întrucât imediat după asigurarea locului în play-off, a rămas fără finanţarea de două milioane de euro de Complexul Energetic Oltenia, care a anunţat pierderi imense şi nu-şi mai permite o astfel de sponsorizare. Edy Iordănescu a încercat totuşi să folosească anunţul crunt în favoarea sa, mobilizând suporterii pentru derby-ul Olteniei printr-un mesaj pe facebook. Asta după ce fiul selecţionerului recunoscuse că se aşteaptă ca Universitatea să aibă superioritate în tribune la duelul de astăzi. “Craiova are multă calitate individuală, jucători care pot face diferenţa, putea fără probleme să emită pretenţii la play-off.  Vor veni motivaţi, nu mai au nimic de pierdut. Vin după o victorie şi m-a impresionat maniera în care au obţinut-o. Mă aştept să fie mai mulţi suporteri de partea Craiovei, este frustrant acest lucru, dar Craiova este o echipă iubită şi respectată şi nu putem schimba acest lucru” a spus Iordănescu junior. Acesta nu va putea miza pe suspendaţii Vasco şi Mrzeljak, în timp ce golgheterul Hora este incert, după accidentarea suferită la Târgu Mureş. De când Craiova a revenit în Liga I, Pandurii n-a reuşit să o învingă. Au fost două egaluri în Bănie, 2-2 şi 0-0, şi o victorie a Ştiinţei în deplasare, acum un an, printr-o reuşită a lui Bawab.

Universitatea a adoptat o strategie de criză, după ce a ratat toate obiectivele în acest sezon. Finanţatorul Rotaru şi-a pus un antrenor maleabil, care se conformează ideilor sale privind echipa şi tactica, în timp ce lotul este subţiat valoric, iar accidentările şi suspendările devin bomboana pe colivă. Pentru meciul de azi sunt suspendaţi Madson şi Bancu, iar Popov este nerefăcut, aşa că în lot vor fi strecuraţi cel puţin doi juniori din cei aflaţi în lotul lărgit. „Vom lupta pentru cele trei puncte, chiar dacă suntem departe de play-off. Importante rămân rezultatul şi jocul. Pandurii au un lot omogen, cu automatisme. Absenţa lui Hora ai fi un avantaj pentru noi” a spus Mogoşanu.

Biletele pentru meciul de astăzi s-au pus în vânzare ieri, la casele de bilete ale Stadionului Municipal din Severin, la preţurile: 10 lei la peluze, 20 de lei la tribuna a II-a, 30 de lei la tribuna I, 40 de lei la sectorul VIP.

Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova

Stadion: “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, ora 18

Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Unguruşan, Săpunaru, Vasilijevic, Acsinte – Ropotan – Antal, Răduţ, Nistor, Nicoară – Wellington. Antrenor: Edward Iordănescu. Rezerve: Mingote – Pleaşcă, Grecu, Piţian, Răuţă, Ciucur, Hora.

Universitatea Craiova: Straton – Dumitraş, Iliev, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Zlatinski, Ivan – Măzărache, Nuno Rocha. Antrenor: Daniel Mogoşanu. Rezerve: L. Popescu – Achim, Kay, Izvoranu, Herghelegiu, R. Petre, Burlacu.