Lăsat fără permis după ce a fost prins cu 112 km/h pe „Calea Severinului”

0
196

Un bărbat de 30 de ani din comuna Cârcea a rămas fără permisul de conducere pentru 3 luni după ce, în cadrul unei razii organizate de poliţiştii de la Rutieră la acest sfârşit de săptămână, a fost prins circulând pe Calea Severinului din Craiova cu 112 km/h. În total, 99 de şoferi au fost sancţionaţi pentru viteză excesivă.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri doljeni au organizat, pe principalele drumuri din judeţul Dolj, o amplă acţiune pentru  prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat şi aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 31 000 lei. Dintre acestea, 99 de sancţiuni au fost aplicate unor conducători auto care au circulat cu viteză neregulamentară. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 11 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

Astfel, în cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri l-au depistat pe Constantin C., de 30 de ani, din comuna Cârcea, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Severinului din Craiova, cu viteza de 112 km/h. „Tânărul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 945 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.