Estonia, a 16-a ţară invitată în Stagiunea „Europa”

0
216

Estonia, cea de-a 16-a ţară invitată în Stagiunea „Europa” a Filarmonicii „Oltenia” (23 octombrie 2015 – 20 mai 2016), aduce la Craiova doi tineri pianişti: Johan Randvere – student al Academiei de Muzică şi Teatru din Tallinn, şi Mihkel Poll – muzician original, complex, cu o tehnică perfectă şi o interpretare plină de lirism şi sensibilitate.

şi Mihkel Poll

Pe primul, publicul craiovean va avea ocazia să îl asculte mâine-seară, într-un recital neconvenţional sub genericul „Convorbiri muzicale”, susţinut, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă Craiova. Despre cel de-al doilea, melomanii pot afla mai multe cu prilejul evenimentului „Muzicienii estonieni se prezintă”, de joi, 25 februarie, ora 19.00, din Sala „Filip Lazăr” a Filarmonicii „Oltenia”.

Juri Alperten

Invitat la Craiova în cadrul Stagiunii „Europa” este şi Juri Alperten, dirijorul Operei Naţionale din Estonia, invitat, astă-seară, ora 19.00, în aceeaşi Sală „Filip Lazăr”, la o întâlnire cu publicul, ca şi la evenimentul de joi. La toate manifestările amintite accesul este liber.

Concertul de vineri, 26 februarie, ora 19.00, îi va aduce pe aceeaşi scenă şi pe dirijorul Juri Alperten, la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”, şi pe pianistul Mihkel Poll. Două compoziţii estoniene vor fi prezentate în primă audiţie naţională: Uvertura „Don Carlos” de Artur Kapp şi Concertul pentru pian şi orchestră de Erkki-Sven Tuur. De asemenea, se va cânta Simfonia a II-a în Re major, op. 36, de Ludwig van Beethoven. Biletele, la preţurile de 25 şi 35 lei, s-au pus în vânzare la Agenţia instituţiei.

Stagiunea „Europa” va continua la Filarmonica „Oltenia” cu concerte dedicate altor ţări, în martie urmând Bulgaria, Slovenia, Irlanda şi Grecia.