Parchetul Curţii de Apel Craiova, la ceas de bilanţ

0
383

La sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a avut loc, ieri, evaluarea activităţii desfăşurate pe parcursul anului trecut. Rezultatele au fost bune, după cum a apreciat procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, cea mai mare creştere, de peste 300%, fiind înregistrată la infracţiunile de contrabandă.

Pentru anul 2011, după cum a precizat procurorul general adjunct Gabriela Scutea, s-a remarcat creşterea volumului de activitate, în condiţiile în care personalul a rămas cam acelaşi, fiind evidenţiată creşterea numărului de rechizitorii pe linia infracţiunilor de contrabandă şi a celor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Astfel, anul trecut au existat, pentru soluţionare, la unităţile de parchet din circumscripţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, un număr de 119.392 dosare, ceea ce reprezintă o creştere cu 4%  faţă de 2010, reuşindu-se soluţionarea unui număr de 54.080 cauze. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat la infracţiunile de evaziune fiscală, pentru care au fost trimişi în judecată 96 de inculpaţi (faţă de 49 în anul 2010 şi 23 în anul 2009) – în creştere cu 96%, o creştere de 338% fiind înregistrată la infracţiunile de contrabandă, pentru care au fost trimişi în judecată 35 inculpaţi (faţă de numai 8 în anul 2010).

“Colaborarea cu toate Inspectoratele de Poliţie din raza de competenţă teritorială a fost şi este în continuare bună, lucru ce se reflectă şi în rezultatele obţinute anul trecut. În plus, se poate spune că poliţiştii au manifestat mai multă fermitate”, a precizat Elisabeta Ponea, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Săptămâna viitoare se deschid cutiile negre ale avionului Carpatair

În ceea ce priveşte cel mai recent dosar care este de competenţa Parchetului Curţii de Apel Craiova, vizând incidentul aviatic de pe Aeroportul din municipiu, cercetările continuă, anchetatorii sperând să obţină mai multe răspunsuri săptămâna viitoare, când se vor deschide cutiile negre ale aeronavei Carpatair. “Ancheta este în curs de desfăşurare, am avut doi procurori care au participat la cercetarea la faţa locului şi colaborăm cu reprezentanţii Autorităţii Aeronautice. Tocmai de aceea, în comun s-a luat decizia ca desigilarea cutiilor negre ale avionului, lucru ce ne va oferi cele mai bune informaţii cu privire la ce s-a petrecut acolo, se va face la Timişoara”, a mai spus procurorul general Elisabeta Ponea, explicând faptul că nu a fost pusă sub urmărire nici o persoană, deocamdată, cercetările fiind continuate “in rem”, mai exact cu privire la faptă.