Sorana Cârstea, în optimi la Australian Open

0
455

Sorana Cârstea este a doua tenismenă din România, după Simona Halep, calificată în săptămâna a doua la Melbourne, respectiv în optimile Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului. Sportiva de 31 de ani, locul 38 WTA, a învins-o în turul 3 cu 6-3, 2-6, 6-2, într-o oră şi 42 de minute, pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (30 de ani, 11 WTA). Sorana are acum 4-3 la “directe” cu rusoaica şi şi-a egalat cea mai bună performanţă la competiţia de la Antipozi, ea atingând optimile şi în 2017.

“E foarte bine să revin în faza optimilor, nu mă pricep foarte bine la statistici, nu știam când am fost ultima dată în optimi. Eu și Anastasia ne ştim de când aveam 14 ani, trebuie să rămâi atent tot timpul, să joci ca la șah, inteligent, nu este vorba doar despre forehand și backhand, cât și de cum gândești. Mă bucur că am reușit să câștig acest meci, este o adversară foarte dificilă” a declarat Sorana, după ce a acces în optimi.

În optimi, Sorana Cârstea se va duela cu poloneza Iga Swiatek (20 de ani, locul 9 WTA),  câștigătoarea Roland Garros din 2020. Swiatek a avut un parcurs impecabil până acum, trecând în minimum de seturi de: Dart, Peterson şi Kasatkina. Sorana nu s-a mai duelat cu Swiatek până acum.