Papură se aşteaptă la un joc spectaculos cu Viitorul şi speră să vină şi victoria

0
309

Despre meciul cu Viitorul, programat sâmbătă, de la ora 21, antrenorul Ştiinţei, Cornel Papură, a spus că se aşteaptă să fie unul spectaculos, aşa cum au fost majoritatea duelurilor dintre Craiova şi Viitorul. „Ne aşteaptă un meci contra unei echipe preocupate de fotbal, de posesie, majoritatea meciurilor Craiova – Viitorul au fost frumoase, sper să fie la fel şi acum. Sper să jucăm bine şi să câştigăm. Este important să aducem mingea în careu, să ne creăm situaţii de a marca. Sper ca atacanţii să nu aibă presiune, să se concentreze când au mingi în faţa porţii şi să marcheze. Important este ca jucătorii să nu-şi piardă încrederea, să uite meciurile care s-au încheiat şi să ne concentrăm, fiindcă jucăm din 3 în 3 zile” a declarat Papură.

Antrenorul a negat că ar avea un conflict cu Dan Nistor, după ce mijlocaşul a avut o reacţie nervoasă când a fost schimbat la meciul cu Astra Giurgiu. „Nu ştiu de niciun conflict cu Nistor, sunt lucruri pe care le aud acum, probabil este aceeaşi situaţie ca şi la Mateiu, cu care am auzit că am avut un conflict, deşi eu nu ştiam nimic””.

Criticat vehement după seria de meciuri fără victorie, completată de prestaţiile modeste din meciurile cu FCSB şi Sepsi, Papură consideră că nu este judecat cu aceeaşi unitate de măsură precum alţi antrenori care au activat în Bănie, fiindcă a fost contestat şi când avea rezultate. „Apropo de critici, sunt destul de obişnuit cu ele. Ne-am calificat două tururi preliminare în cupele europene şi am fost eliminaţi de AEK Atena după nişte greşeli mari de arbitraj în retur, şi tot am fost tot criticat. Am făcut o medie de puncte cu care puteam ieşi campioni şi tot am fost criticat. Am revenit pe bancă la meciul cu Mediaş, un meci greu, în urma căruia riscam să nu prindem play-off-ul, am câştigat atunci şi am intrat în play-off, dar criticile au mers în continuare. Probabil am contribuit şi eu la sezonul în care ne-am bătut la campionat, dar au continuat criticile, aşa că nu mă surprinde faptul că există critici şi acum. Mai ales acum, când jocul nu merge aşa cum ne dorim. Deşi există şi cauza obiective pentru rezultatele mai puţin bune. Am semne de întrebare asupra imparţialităţii criticilor” a declarat Cornel Papură.

Conştient că fanii l-ar fi contestat dacă s-ar fi jucat cu spectatori, Papură a răspuns astfel când a fost întrebat de prezenţa publicului: „La Craiova e dificil să joci, uneori te poate ajuta reacţia fanilor, iar alteori publicul poate fi ostil”.