Un caz de scarlatină, la Colegiul Naţional „Carol I”

0
116

Un copil dintr-o clasă pregătitoare de la Colegiul Național „Carol I” a fost diagnostigat cu scarlatină.  A fost o oarecare panică, părinţii celorlalţi copii din clasa respectivă fiind nemulţumiţi că nu au fost anunţaţi  de către profesorul pentru învăţământul primar despre situaţia respectivă. Din cauză că această boală este una contagioasă, este normal ca părinţii să-şi facă griji.

Se pare că la mijloc este vorba despre o lipsă de comunicare, dinspre profesor spre conducerea unităţii de învăţământ şi mai departe, dar totul este ţinut sub control şi nu se poate vorbi de un pericol pentru   ceilalţi   copii, fiind luate toate măsurile care sunt impuse într-un astfel de caz.

„Copilul a venit, din vacanţă, i s-a făcut rău şi a fost luat de părinţi, iar , din acel moment nu a mai venit la cursuri. A fost diagnosticat cu scarlatină. Deoarece exudatul faringian este negativ , cazul rămâne local (negontagios, sub atenţia Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova,  nu a serviciului epidemiologic). În acest caz, toţi cei din clasa respectivă vor fi triaţi epidemiologic zilnic, timp de şapte zile. Au fost luate măsuri de prevenţie, iar părinţii au fost informaţi. S-a făcut dezinsecţia sălii şi a grupurilor sanitare, respectându-se procedurile medicale în acest sens”, a precizat prof. Angel Cristian Stăiculescu, director al Colegiului Naţional „Carol I”.