„Cenușăreasa” revine la Teatrul „Colibri”!

0
101

„Cenușăreasa”, după Fraţii Grimm, probabil una dintre cele mai cunoscute povești din lume, revine în repertoriul Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova într-o nouă montare scenică. Premiera este anunțată pentru ziua de sâmbătă, 9 februarie 2019, ora 18.00, iar o nouă reprezentație va avea loc duminică, 10 februarie 2019, ora 11.00. Spectacolul „Cenușăreasa”, în regia lui Cristian Pepino, a făcut parte din repertoriul instituției până în vara anului 2013, când s-a decis retragerea lui, după 25 de ani în care a bucurat publicul. „Cenușăreasa” este cea de-a doua premieră a anului la Teatrul „Colibri”, după „Puiul de om din Cartea Junglei” după Rudyard Kipling, prezentată pe 12 ianuarie 2019.

Regia și scenariul noului spectacol „Cenușăreasa” sunt semnate de Ionica Dobrescu, scenografia – de Iulia Goanță, muzica – de Alin Macovei-Moraru (pe versuri de Valentin Dobrescu). În distribuție: Alis Ianoș, Cosmin Dolea, Adriana Ioncu, Geo Dinescu, Oana Stancu, Daniel Mirea, Robert Iovan și Ionica Dobrescu. Biletele pentru premiera din 9 februarie și reprezentația din 10 februarie, la prețul de 10 lei, vor putea fi achiziționate de la Agenția Teatrului „Colibri”, din Calea București nr. 56, deschisă de luni până sâmbătă între orele 10.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00.

Povestea Cenușăresei a fost spusă pentru ultima dată la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” pe data de 8 iunie 2013, în viziunea regizorului Cristian Pepino, care semna și scenariul, a scenografului Eustațiu Gregorian și a muzicianului Alin Macovei-Moraru, cu actorii Adriana Ioncu, Mugur Prisăcaru, Rodica Prisăcaru, Iulia Cârstea şi Ionica Dobrescu. Motivul: trecuseră peste 25 de ani de la premieră, care a avut loc în 1987. „Este un spectacol depășit din toate punctele de vedere. Dar pentru că povestea este atât de cunoscută și de iubită de micii spectatori, el va fi reinclus în repertoriul nostru, evident, într-o altă montare”, declara, la vremea respectivă, teatrologul Adriana Teodorescu, manager al Teatrului „Colibri”.

Poftiți, așadar, să revedeți în scenă povestea fetei modeste și harnice, năpăstuită de soartă, care ajunge în final să învingă toate piedicile pe care viața și cei din jur i le-au scos în cale, să cunoască dragostea adevărată și, împreună cu prințul, să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți…