Primul succes „amical” cu Mangia

0
449

Într-un amical în Antalya, Universitatea Craiova a învins cu 1-0 formaţia poloneză Lechia Gdansk, prin golul lui Gustavo, care a transformat o lovitură de pedeapsă obţinută de Burlacu

Pe unul dintre terenurile de la Papillon Belek, Universitatea Craiova a învins formaţia poloneză Lechia Gdansk (locul 11 în prima ligă), prin golul marcat de Gustavo în prima repriză (min 32), dintr-un penalty obţinut de Burlacu. Brazilianul ratase o lovitură de pedeapsă în meciul precedent din Antalya, cu Meppen. Este prima victorie a alb-albaştrilor într-un meci amical de la venirea lui Devis Mangia, precendetele şase fiind pierdute. Polonezii au avut o mare ocazie de a deschide scorul, în minutul 10, aceasta rămânând şi singura lor şansă de a marca în acest joc. Burlacu a fost cel mai periculos oltean în prima repriză, în afara penalty-ului obţinut ratând încă o ocazie, după o acţiune individuală. Băluţă a fost rezervă şi a intrat la pauză, dar nu a jucat mult, fiindcă s-a accidentat. Decarul a apucat să rateze o mare ocazie de gol, blocat de portarul advers într-o fază în care putea să-i paseze lui Mitriţă, aflat în poziţe de a marca. Căpitan a fost Bancu, iar pe final i-a cedat banderola lui Mateiu, cel mai bun jucător în amicalul cu leşii. Juniorul Mihăilă a intrat pe final şi imediat a fost desemnat să execute o lovitură liberă, deoarece impresionase la antrenamente prin tehnica de lovire a mingii. În repriza a doua, la polonezi a evoluat şi sârbul Miloş Krasic, fost jucător la Juventus Torino, Fenerbahce şi ŢSKA Moscova. Acesta a fost al doilea meci amical al Ştiinţei în stagiul din Antalya, primul fiind pierdut cu 4-2 în faţa formaţiei din liga a III-a germană, SV Meppen. În ambele meciuri a lipsit bulgarul Hristo Zlatinski.

Universitatea va mai disputa două amicale în Antalya, în ultima zi de cantonament, pe 25 ianuarie, cu polonezii de la Zaglebie Lubin şi cu campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad.

Contra Lechiei, Universitatea Craiova a jucat în formula: Calancea (72 Dică) – R. Popa (72 Datkovic), Tiago Ferreira (60 Kelic), Briceag (60 Popov) – Martic (60 Dimitrov), Mateiu, Bic (72 Screciu), Bancu (85 Juncu) – Gustavo (78 Mihăilă), Mitriţă (60 Bărbuţ), Burlacu (46 Băluţă 67 M. Roman).

Lechia a început cu: Zelenika – Wawrzyniak, Vitoria, Chrzanowski, Wojtkowiak, Stolarski – Lipski, Mila, Peszko – Macierzynski, Paixao. Pe parcurs au intrat: Wozniak – Miloş, Gerson, Nunes, Zukowski, Krasic, Lukasik, Oliveira.

Prezentarea Universităţii Craiova pe site-ul oficial al Lechiei Gdansk: „Universitatea Craiova este un club cu rădăcinile în anii 40 şi care s-a bucurat de maximum succes în anii 80. În 1981-1982, românii au jucat în sferturile de finală ale Cupei Campionilor, iar în anul următor în semifinalele Cupei UEFA, fiind prima echipă din România ajunsă la acets nivel. Vedeta echipei era Ilie Balaci, unul dintre cei mai buni fotbalişti români, al cărui nume este pus pe acelaşi palier cu legenda fotbalului românesc, Gheorghe Hagi.  Apoi, pentru echipa Craiovei au urmat ani mai slabi, iar în 2011 chiar a fost exclusă din Federaţia Română de Fotbal. A revenit pe harta fotbalului în 2013, iar din 2014 joacă din nou pe prima scenă. În sezonul trecut, Universitatea s-a calificat în Europa League, fiind eliminată de AC Milan în preliminarii. În acest moment, adversara Lechiei ocupă locul 3 în campionat, la 6 puncte de liderul CFR Cluj. Cei mai cunoscuţi jucători sunt brazilianul Gustavo Di Mauro, golgheterul echipei, şi internaţionalul român Alexandru Băluţă”.