Vienezii au valsat prin apărarea craioveană

0
107

Juveţii au mai bifat o umilinţă în Antalya, apărându-se supraumeric pentru a evita un eşec mult mai drasctic decât cel înregistrat, 1-3 cu Austria Viena

Universitatea Craiova – Austria Viena 1-3

Au marcat: Hergheligiu 44 / Prokop 9, Meillinger 23, Grunwald 38.

Teren: „Kundu – Topkati”, Antalya.

Universitatea Craiova: Straton – Achim (67 Dumitraş), Iliev, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Madson (59 Nuno Rocha), Zlatinski – Ivan (77 Băluţă), Hergheligiu (46 Măzărache), Bancu. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Austria Viena: Pentz (46 Casali) – Koch, Stronati, Windbichler, Salamon – Grunwald (46 Stark), Vukojevic – Prokop (64 Pehlivan), Meillinger (64 Franck), De Paula Gallardo – Kvasina. Antrenor: Thorsten Fink. 

Faţă de precedentele două amicale din Antalya, cu Hallescher şi cu Wolfsberger, pentru meciul cu Austria Viena Mogoşanu a făcut o singură schimbare în primul “unsprezece”, Hergheligiu luându-i locul lui Măzărache. Craiova a încercat un joc de posesie în debutul jocului şi Zlatinski a tras două şuturi de la distanţă, rezolvate de Pentz. Nu trecuseră 10 minute şi ocupanta locului secund din Bundesliga austriacă, pregătită de fostul jucător al lui Bayern Munchen, Thorsten Fink, a deschis scorul după o fază cursivă, care a năucit apărarea craioveană. Mijlocaşul Prokop l-a executat simplu pe Straton din mijlocul careului. Peste câteva minute, portarul Craiovei s-a accidentat uşor la o fază în care respinsese mingea în faţă şi tot el a blocat şutul din 6 metri pe care scria 2-0.

În minutul 18, Ivan a scăpat singur pe contraatac de la centrul terenului şi a vrut să-l dribleze pe goal-keeper-ul austriac, însă i-a scăpat mingea în aut. Peste cinci minute, jumătate din echipa olteană putea marca în urma unei lovituri libere, la care mingea s-a plimbat prin careul advers. Imediat însă, Austria şi-a dublat avantajul, tot după o fază superbă, care a făcut şah-mat apărarea Craiovei, Meillinger finalizând cu un şut la colţul lung. De la 2-0, o singură echipă a avut mingea, Austria Viena, craiovenii apărându-se supraaglomerat, de teama unui scor-fluviu. N-au reuşit să evite majorarea lui, fiindcă “violeţii” s-au distrat în mai multe rânduri cu apărarea hilară a juveţilor. O nouă acţiune în care parcă doar austriecii se aflau pe teren a adus scorul la 3-0, şutul venind din 6 metri. Oltenii au reuşit să mai reducă din ruşine până la pauză, cu ajutorul portarului advers, care a degajat în picioarele lui Zlatinski, de la acesta mingea a ajuns la Hergheligiu şi golul a fost o formalitate.

În partea secundă, jocul a fost dominat tot de austrieci, care şi-au mai creat câteva şanse importante de a marca, Craiova apărându-se şi trecând rar centrul terenului pentru vreun contraatac. La unul dintre acestea, Nuno Rocha a ratat singur cu portarul advers. Universitatea arată tot mai rău de la meci la meci, dar nu este decât efectul măsurilor luate de conducătorii clubului în iarna aceasta. Practic, niciun jucător din cei trimişi pe teren de Mogoşanu nu poate fi remarcat, nici măcar “internaţionalii” Mateiu, Ivan şi Vătăjelu neavând o exprimare la un nivel bun. Echipa este debusolată, nu are o idee de joc şi despre retrogradare se vorbeşte tot mai intens prin Bănie. Lotul este mai slab faţă de cel din 2015, iar banca tehnică este practic ocupată doar formal.

În precedentele jocuri de verificare, Craiova a învins cu 2-1 pe FC Hallescher (Germania, Liga a III-a) şi a pierdut cu 1-2 meciul cu Wolfsberger (Austria). Astăzi, alb-albaştrii vor încheia primul stagiu în Antalya, unde se vor întoarce pe 25 ianuarie, pentru al doilea cantonament, în care vor juca alte 4 meciuri amicale, cu MTK Budapesta, FC Paksi, Slovan Bratislava şi Sioni Bolnisi.