Crucea Roşie Română – Filiala Dolj, acţiuni de informare pentru adulţi şi copii, cu un succes la Şcoala Gimnazială “Nicolae Romanescu” din Craiova”

0
570

În cadrul proiectului ”Crucea Roșie Română – Activități de Pregătire și Răspuns pentru Combaterea Pandemiei COVID-19”, Filiala de Cruce Roșie Dolj a derulat sesiuni de informare atât pentru elevi, cât si pentru adulți. Una dintre acestea a avut loc la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova, desfăşurată  online, din cauza COVID – 19, care s-a bucurat de un real succes.
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, prin filialele judeţene, îşi desfăşoară , conform unui program bine stabilit şi foarte bine pus la punct, campaniile de informare şi de sprijin în această perioadă grea, ţinând cond de pandemia de COVID – 19. Filiala Dolj a SNCCR face parte din program. Unul dintre programele de succes derulate de filiala judeţeană de Cruce Roşie este cel care este în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova. „Parteneriatul cu şcoala „Nicolae Romanescu” a fost un succes. De asemenea, campaniile pentru adulţi au vizat informarea privind măsurile generale de protecţie, stigmatizarea şi sănătatea mentală şi s-au derulat la sediul unor instituţii publice, precum şi la alte societăţi comerciale. În această lună, filiala noastră a derulat o astfel de acţiune şi la AUCHAN Craiova. Programul face parte din campania naţională de informare a SNCCR, desfăşurată în parteneriat cu United States Agency for Development (USAID) şi Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) ”, a declarat Maria Vintilă, director al Filialei Dolj a SNCCR.
Copii încântaţi de program
În baza unui parteneriat semnat cu Şcoala „Nicolae Romanescu”, s-au desfăşurat sesiuni de informare online, cu 389 de elevi din clasele V – VIII, de la instituţia de învăţământ aminitită. „Acţiunea s-a desfăşurat în ultima săptămână a lunii noiembrie, în timpul programului „Şcoala altfel”, , în cadrul parteneriatului pe care îl avem cu Filiala Dolj de Cruce Roşie. Au participat toţii elevii de gimnaziu, îndrumarea fiind făcută de două voluntare ale Crucii Roşii – Corina Pepenaru şi Ioana Andreea Hîrşoveanu . Toate activităţile s-au desfăşurat online, timp de câte o oră, în fiecare zi (23 – 27 noiembrie) cu participarea tuturor elevilor şi a cadrelor didactice. Au fost îndrumări interactive, iar copiii s-au arătat foarte încântaţi. Au participat la diverse jocuri, li s-au pus întrebări, au răspuns şi fiecare a primit un punctaj. Cadrele didactice au participat şi ele la acest proiect. Referitor la parteneriat, acesta va continua, iar în lunile ianuarie – februarie 2021 vom primi alte materiale informative în ceea ce priveşte protecţia personală ”, a precizat prof. Viorica Boldişor, coordonator de proiect la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu”.