Universitatea Craiova, victorie importantă la Chiajna

0
236

Concordia Chiajna – Universitatea Craiova         0-2 (0-1)

Au marcat: Kay 25, Ivan 66

Stadion: Concordia, spectatori: 2.000

Concordia: Iacob – Bărboianu, Tincu, L. Ion (78 Dina), Bucurică – Bruno Madeira (69 M. Cristescu), Giurgiu – Lazăr, Purece, Serediuc – M. Constantinescu (61 Pena). Antrenor: Cornel Țălnar

Universitatea: Bălgrădean – Achim, Kay, Popov, Vătăjelu – Bancu, Zlatinski (90+2 Madson), Dumitraş, Ivan (85 Curelea) – Nuno Rocha, Bawab (76 Iliev). Antrenor: Emil Săndoi

Arbitri: Alexandru Tudor – Miklos Nagy, Valentin Avram.

Universitatea Craiova a obţinut un succes esenţial pentru rămânerea în lupta pentru play-off, scor 2-0 în deplasare cu Concordia Chiajna. După un început ezitant al alb-albaştrilor, în care s-au văzut dominaţi, echilibrul s-a instaurat prin raidurile ofensive ale lui Ivan. Proaspătul internaţional a scos dintr-o intercepţie şi lovitura liberă din care Kay a reuşit să marcheze cu capul, centrarea venind de la Zlatinski. Purece a avut ocazia mare de a aduce remiza la jumătatea meciului, dar a închis ochii la şutul singur cu Bălgrădean. A doua repriză, Ştiinţa a jucat precaut, apărându-se şi încercând să contraatace. La o răbufnire ofensivă, Bawab, care cu câteva minute în urmă reluase incredibil peste poarta goală din 3 metri, a fost blocat de Iacob, iar pe respingere Ivan a majorat scorul cu o execuţie de fineţe. Universitatea a apărat în inferioritate avantajul, Popov văzând al doilea galben cu 20 de minute rămase din joc, dar gazdele n-au reuşit să pună presiunea necesară golului. Alb-albaştrii acumulează 26 de puncte, cu care sunt la nivelul echipelor din play-off.

La final, Emil Săndoi a spus: „Important este rezultatul. Ar fi trebuit să avem mai multe puncte după jocul pe care îl prestăm şi ocaziile pe care ni le creem. Inclusiv în jocul de astăzi, în afară de cele două goluri am mai avut câteva ocazii clare. Până acum improvizaţiile pe care le-am făcut au dat roade”.

Circa 150 de fani au încurajat Universitatea la Chiajna. Oficialii Craiovei au acuzat la final deciziile lui Alexandru Tudor, inclusiv faptul că pentru meciul de la Ovidiu, cu Viitorul, din runda viitoare, sunt suspendaţi Vătăjelu, Popov şi Nuno Rocha.