Handbal european în Bănie

0
93

SCM Craiova joacă dubla din Cupa Cupelor cu WHC Radnicki Kragujevac în acest week-end, în Sala Polivalentă

În premieră o echipă feminină de handbal a Craiovei joacă într-o cupă europeană, în acest week-end. SCM Craiova debutează în Cupa Cupelor, întâlnind în turul al treilea formaţia din Serbia, Radnicki Kragujevac, partidele fiind programate astăzi, de la ora 17.30 şi mâine, de la ora 18. Formaţia din Serbia a acceptat să joace ambele manşe în Bănie, în schimb clubul craiovean asigurând cazarea şi masa delegaţiei oaspete. Radnicki este deţinătoarea Cupei Serbiei, SCM Craiova s-a calificat în Cupa Cupelor datorită câştigării finalei mici a Cupei României în sezonul precedent, finalistele, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti, participând în Champions League. La finalul turului Ligii Naţionale, SCM Craiova ocupă locul 7, cu 20 de puncte, obţinând 6 victorii, 2 egaluri şi 5 eşecuri. Ultimele 3 etape au însemnat tot atâtea victorii pentru SCM, adversarele fiind echipe promovate în Liga Naţională anul acesta. De partea cealaltă, Radnicki este lider la jumătatea campionatului din Serbia, adunând 15 puncte după 9 etape. În turul anterior, Radnicki a eliminat formaţia italiană Jomi Salerno, după o dublă manşă disputată în Serbia şi adjudecată clar de gazde, 35-20 şi 26-8. Cele mai bune handbaliste ale oaspetelor sunt interul dreapta Andjela Janjusevic şi  extrema stângă Sanja Radosavljevic.

Zivkovic: „După valoare, Radnicki n-ar avea loc în Liga Naţională”

Cele două sârboaice cu acelaşi nume de la SCM, Jelena Zivkovic, îşi vor înfrunta astfel compatrioatele, iar interul Craiovei şi al naţionalei Serbiei consideră că va fi o dispută facilă pentru alb-albastre, întrucât adversarele nu sunt de nivelul primei ligi din România. „Nu avem de ce să ne temem de Radnicki, este o echipă care nu are avea loc în prima ligă din România. Noi am întâlnit adversari mult mai dificili în Liga Naţională şi i-am învins. Jucăm acasă, avem valoarea şi experienţa de partea noastră şi trebuie să câştigăm ambele meciuri. E bine că jucăm la Craiova ambele meciuri, nu mi-ar fi convenit să ne deplasăm în Serbia, fiindcă oricum nu aş fi ajuns în oraşul meu. În plus, Craiova este casa mea acum” a spus golghetera naţionalei Serbiei din ultima perioadă.

Antrenoarea Simona Gogârlă se teme ca tracul debutului să nu-şi pună amprenta pe jocul echipei, dar speră ca valoarea şi experienţa echipei sale să o scutească de emoţii. „Pentru noi este debutul în cupele europene şi cred că vor fi ceva emoţii, dar sper să trecem peste ele şi să ne asigurăm calificarea încă din primul meci. Întâlnim o echipă tânără, fără experienţă, dar ambiţioasă şi cu caracter puternic, specific sârbilor. Nu mai au însă echipa de anul trecut, care a eliminat Clujul, le-au plecat mai multe jucătoare cu experienţă. Jucăm acasă şi avem prima şansă” a declarat Simona Gogârlă. „Ne dorim să câştigăm ambele meciuri, cele 3 victorii cu care am încheiat turul ne dau mare încredere” a spus căpitanul echipei din Bănie, Cătălina Cioaric.

Craiova oferă şi unul dintre cei trei portari ai naţionalei României pentru Campionatul Mondial care se va desfăşura luna viitoare, alături de Paula Ungureanu şi Ionica Munteanu, goal-keeper-ul de la SCM, Diana Petrescu, fiind convocată de selecţionerul Thomas Ryde pentru turneul final din Danemarca. Despre această performanţă, antrenorul portarilor Craiovei, Grigore Albici, a spus: „Mă bucură convocarea Dianei Petrescu la naţională pentru Mondialul din Danemarca, ea a găsit la Craiova liniştea necesară progesului, fiindcă aici nu sunt probleme cu banii”. Pe de altă parte, Simona Gogârlă consideră că şi Daniela Băbeanu merita să fie prezentă la Mondiale, datorită experienţei pe care o are, ea participând şi la Europenele de acum un an, dar şi prin prisma formei arătate în ultimele meciuri de campionat.