Voleibaliştii au sărit în optimile Cupei CEV

0
129

SCMU Craiova a câştigat cu 3-0 (25-22, 25-21, 25-14) returul cu Partizan Belgrad şi va juca în faza următoare împotriva ungurilor de la Kecskemet

Echipa masculină de volei SCM Universitatea Craiova a reuşit o performanţă deosebită, învingând cu 3-0 pe Partizan Vizura Belgrad în returul şaisprezecimilor Cupei CEV şi s-a calificat în optimile competiţiei. În prima manşă, sârbii câştigaseră cu 3-2 la Belgrad. Doar 500 de fani au fost alături de cea mai performantă echipă a Craiovei la meciul din Sala Polivalentă. Echipa lui Dan Pascu a evoluat foarte convingător, nelăsând vreo şansă tinerilor adversari în niciunul dintre seturi. Primule două jocuri au durat câte 27 de minute şi s-au încheiat cu 25-22 şi 25-21, oaspeţii păstrând echilibrul doar până în preajma celui de-al doilea time-out tehnic. În setul al treilea, Partizan, cu un fals, Milija Mrdak, excelent, dar în privinţa căruia Dan Pascu şi-a luat măsuri suplimentare, a dat senzaţia în start că ar putea reveni în meci şi în ecuaţia calificării, conducând cu 5-2. A fost doar un foc de paie, pentru că alb-albaştrii au făcut imediat 8-6 şi s-au dezlănţuit, câştigând setul al treilea în 21 de minute cu un elocvent 25-14. Au plutit la fileul din Polivalentă următorii jucători: Laurenţiu Lică, Florin Voinea, Nicuşor Ghionea, Petar Turanjanin, Predrag Bicanin, Vlado Milev şi Mihai Mărieş – libero, intrând pe parcurs şi Bogdan Ene. Pentru formaţia din capitala Serbiei au jucat: Duşan Lopar, Milija Mrdak, Aleksandar Perisic, Petar Nikolic, Luka Velickovic, Neven Majstorovic şi liberoul Bojan Rajkovic, iar pe parcurs au intrat şi: Boris Buşa, Nemanja Jokanovic şi Ivan Kostic. Arbitraj fără probleme asigurat de turcul Saadetin Deneri şi albanezul Konalsi Gjoka. Astfel, după o oră şi un sfert, Craiova a obţinut calificarea în optimile de finală, programate luna viitoare. Atunci, SCMU Craiova va întâlni formaţia maghiară RC Kecskemet, care a eliminat-o pe Dinamo Bucureşti, după ce a învins-o cu 3-1 în deplasare. În tur, „câinii roşii” se impuseseră cu 3-2. Dacă va elimina formaţia maghiară, echipa lui Pascu va întâlni în sferturile fazei principale câştigătoarea dublei dintre formaţia italiană Diatec Trentino şi israelienii de la Maccabi Tel Aviv.

Dan Pascu, surprins de calificarea facilă

Antrenorul Dan Pascu a fost mai liniştit ca de obicei pe margine, elevii săi neoferindu-i prea multe ocazii de a se agita, doar macedoneanul Milev având câteva inexactităţi în setul secund, moment în care Bogdan Ene a fost solicitat de pe margine. La final, antrenorul craiovean s-a declarat mirat de faptul că echipa lui s-a impus atât de uşor, în doar o oră şi 15 minute. „Mă surprinde faptul că am câştigat într-o manieră atât de netă, dar asta pentru că noi am jucat foarte bine, iar ei nu au prins o seară reuşită. Am încercat să-l contracarăm pe Mrdak, care este un jucător de excepţie şi am realizat o calificare meritată. Mi-ar fi plăcut să întâlnim Dinamo, fiindcă s-ar fi calificat cu siguranţă o echipă din România în semifinale, dar vom încerca să eliminăm şi formaţia maghiară, care trebuie să fie una de calitate dacă a trecut de Dinamo cu o victorie clară în deplasare” a declarat Dan Pascu, antrenorul Craiovei şi selecţionerul României. Şi liderul echipei din Bănie, Laurenţiu Lică, şi-a exprimat dezamăgirea că în sferturi nu va avea loc un derby românesc de tradiţie, motivarea fiind suplimentară la meciurile cu Dinamo. În acest week-end, în runda a şaptea a Diviziei A1, SCMU Craiova joacă în deplasare cu CSM Bucureşti, duminică, de la ora 19.30, meci televizat de Digisport 3.