Europarlamentarul Marian Jean Marinescu către premierul Iurie Leancă: „Înfiinţaţi o secţie de vot şi la Craiova, sunt 2.000 de moldoveni în Oltenia”

1
172

 Eurodeputatul Marian Jean Marinescu i-a cerut premierului moldovean Iurie Leancă să înfiinţeze o secţie de vot şi în Oltenia, în contextul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc pe 30 noiembrie. „În spiritul democraţiei şi pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora românească, vă cer să organizaţi o secţie de votare şi în municipiul Craiova. În această regiune locuiesc peste 2.000 de cetăţeni moldoveni, mulţi dintre ei studenţi, care doresc să-şi exercite dreptul la vot”, a susţinut Marian Jean  Marinescu.

Domnule prim-ministru Iurie Leancă,

 „Vă scriu în calitate de membru al Parlamentului European şi, cu permisiunea dumneavoastră, de prieten al Republicii Moldova. Sunt convins că sunteţi la curent cu susţinerea pe care am acordat-o de-a lungul anilor Republicii Moldova.

Pe 30 noiembrie guvernul condus de dumneavoastră va organiza alegeri parlamentare. Eu sunt din Craiova, capitala Olteniei. În această regiune locuiesc peste 2.000 de cetăţeni moldoveni, mulţi dintre ei studenţi, care doresc să-şi exercite dreptul la vot. În spiritul democraţiei şi pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora românească, vă cer să organizaţi o secţie de votare şi în municipiul Craiova.

Universitatea din Craiova ar putea fi o variantă foarte bună, în contextul în care aici sunt înscriși mulți studenți moldoveni. Pe de altă parte, Universitatea are deja experiență în organizarea alegerilor. În speranța că veți da curs rugăminții mele și în felul acesta veți proba respectul dumneavoastră pentru valorile democratice și europene, vă stau la dispoziție în cazul în care este necesar un sprijin pentru înființarea acestei secții de vot extrem de necesare în Craiova”.

Cu deosebită consideraţie,

Marian Jean Marinescu – membru al Parlamentului European

1 COMENTARIU

Comments are closed.