Cantonamentul Ştiinţei, din Lunca Jiului, se va numi “Ilie Balaci”

0
634

Universitatea Craiova comemorează astăzi trei ani de la dispariţia celui mai mare fotbalist din istoria sa, Ilie Balaci. O delegaţie a Ştiinţei, compusă din colegii din Craiova Maxima şi nepotul “Minunii Blonde”, Atanas, jucător al Universităţii, l-a omagiat pe Ilie Balaci, la mormântul de la cimitirul Sineasca.

Totodată, după ce şi-a intitulat stadionul „Ion Oblemenco” la meciurile sale, iar sala de conferinţă a fost denumită „Sebastian Domozină”, Universitatea Craiova şi-a botezat „Ilie Balaci” cantonamentul din Lunca Jiului, în memoria legendarului fotbalist.

„Începând de astăzi, nu doar bulevardul pe care este amplasat stadionul „Ion Oblemenco”, casa Științei, va purta numele legendarului Ilie Balaci. Şi cantonamentul în care se pregătesc alb-albaștrii zi de zi, pentru a duce Universitatea acolo sus unde îi este locul, se va numi, pentru eternitate, „Ilie Balaci“, în semn de respect şi recunoştinţă faţă de cel mai mare 8 din istoria noastră, Minunea Blondă” este anunţul clubului din Bănie.

Fiica „Minunii Blonde”, Lorena Balaci, susţine demersul Universităţii Craiova, apreciind că acest lucru va constitui un imbold pentru actualii şi viitorii fotbalişti care vor trece pragul cantonamentului. „Având în vedere că baza de pregătire a Științei se află pe bulevardul „Ilie Balaci”, este extrem de bine-venită această iniţiativă a conducerii Universităţii Craiova, deoarece tata a petrecut foarte mult timp acolo. Cantonamentul „Ilie Balaci“ va fi locul unde se va coace performanța, aşa cum s-a întâmplat şi acum peste 40 de ani. Practic, cel mai bun mesaj pentru tinerii fotbaliști este chiar acela pe care l-a zis și tata: distrați-vă pe teren!” a fost mesajul Lorenei Balaci.