UCL – Man United, deja vu la Paris

0
511

Primele meciuri din grupele noului sezon de Champions League. În centrul atenţiei a fost duelul de la Paris, unde Man United a recidivat, după ce acum două sezoane reuşea fantastica remontada în optimi contra echipei lui Tuchel. La primul meci în competiţie după finala cu Bayern, parizienii au capotat, deşi au beneficiat de autogolul stupid al lui Martial. Bruno Fernandes a ratat iniţial penalty-ul din care a deschis scorul, dar l-a ajutat VAR-ul, care a reliefat că Navas ieşise din poartă. Rashford a dat lovitura pe final, aşa cum făcuse în 2019, atunci, din penalty.

Mircea Lucescu a pierdut la revenirea după 5 ani în Champions League şi a mai fost şi contestat de fanii ucraineni, care au avut acces pe stadion la 30 la sută din capacitate. N-a fost pe teren Ronaldo, având COVID, dar Morata a reuşit dubla după pauză.

Ruşii şi-au salvat onoarea prin punctul scos de Krasnodar la o altă debutantă, Rennes, după ce Zenit pierduse acasă cu Bruges, în prelungiri.

Spectacol a fost în Cetatea Eternă, unde Immobile a marcat contra fostei echipe, iar Haaland şi-a respectat şi el media, dar fără folos pentru Dortmund.

Înainte de Clasico, Barcelona a vârât o “manita” ungurilor, care au marcat totuşi un gol istoric pe Camp Nou şi au mai avut unul anulat. Pique a fost eliminat la 3-1 şi ratează duelul cu Juventus. Messi a mai stabilit un record cu golul marcat din penalty: 16 sezoane la rând cu gol în Champions League. Giggs are aceeaşi performanţă, dar nu consecutiv.

Grupa E

Rennes – Krasnodar 1-1 (Guirassy 56-pen / Ramirez 59)

Chelsea – Sevilla 0-0

Grupa F

Zenit – Club Brugge 1-2 (Lovren 74 / Dennis 63, de Ketelaere 90+3)

Lazio – Dortmund 3-1 (Immobile 6, L. Felipe 23, Akpa Akpro 76 / Haaland 71)

Grupa G

Barcelona – Ferencvaros 5-1 (Messi 27-pen, Fati 42, Coutinho 52, Pedri 82, Dembele 89 / Kharatin 69-pen)

Dinamo Kiev – Juventus 0-2 (Morata 46, 84)

Grupa H

Leipzig – Basaksehir 2-0 (Angelino 16, 20)

PSG – Manchester United 1-2 (Martial 55-autogol / Fernandes 23-pen, Rashford 87)