Burse pentru elevii talentați la pictură, desen, muzică, arte moderne

0
4022

Tinerii talentați la pictură, desen, muzică sau arte moderne (vlogging, blogging, fotografie) au o nouă șansă pentru a-și transforma pasiunea în carieră. Școala de Valori vine în sprijinul lor și dă startul înscrierilor la cea de-a VI-a ediție a Burselor stART, un program dezvoltat în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naţionale. Adaptată la noile condiții de comunicare, ediția din acest an vine cu o premieră: înscrierile au fost complet digitalizate, pentru a alinia programul la contextul generat de pandemia  Covid-19. Astfel, elevii se pot înscrie mai ușor, folosind platforma www.scoaladevalori.ro/bursele-start/.

Edițiile de până acum însumează 230 de burse acordate micilor artiști, în valoare de 160.000 de euro, bani pe care tinerii i-au investit în materiale, instrumente și echipamente de care aveau nevoie. 

Bursele stART sunt deschise tuturor liceenilor din clasele a IX-a până în a XII-a inclusiv, tineri talentați în domenii precum desen, pictură, muzică, scriere creativă, fotografie și vlogging, care frecventează orice instituție de învățământ din România. Ele vor fi acordate pe perioada unui an calendaristic, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021.

Pe lângă formularul de înscriere, tinerii trebuie să încarce pe platformă și un portofoliu cu o mostră a lucrărilor lor. Dosarele pot fi depuse până pe 20 noiembrie. 

30 de tineri pot beneficia de bursele din acest an, după cum urmează: 10 burse pentru domeniul muzică (în valoare de 6000 de lei/ an fiecare); 10 burse pentru domeniile pictură și desen (4600 lei/ an); 10 burse pentru artele viitorului, scriere creativă, fotografie sau vlogging (6000 lei/ an).

Tinerii pot utiliza aceste fonduri pentru dezvoltarea talentului lor, prin achiziţia de materiale sau instrumente, dar și pentru a participa la concursuri și expoziții sau a urma cursuri de perfecționare pentru succesul lor ca viitori muzicieni, pictori, artişti plastici, vloggeri, fotografi sau scriitori/jurnaliști. Mai mult, pe perioada întregului an 2021, bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul. Astfel, câștigătorii Burselor stART vor putea participa la ateliere de dezvoltare personală, cursuri create de specialiștii în educație din cadrul asociației Școala de Valori.