A început înscrierea la ecOprovocarea – concurs național pentru elevii de liceu

0
436

Elevii și profesorii de liceu din toată țara sunt invitați să se înscrie la Concursul Național ecOprovocarea, ediția 2020-2021, unde pot exersa abilități de leadership, aprofunda cunoștințe legate de protecția mediului și derula activități practice de îngrijire a naturii. Viitorplus – asociația pentru dezvoltare durabilă, organizatorul competiției, lansează apelul de înscriere pentru concursul din acest an școlar, ce va avea premii în valoare totală de 100.000 lei.

Anul acesta, concursul se derulează cu sprijinul TenarisSilcotub, Nepi Rockcastle, Goldman Sachs Gives, Ecotic și L’Oreal România.

Echipe formate din minimum cinci membri (patru elevi și un coordonator – elev sau profesor) se pot înscrie să organizeze acțiuni de protecție a mediului la cele cinci categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, igienizare, târguri de economie circulară și grădini multifuncționale. De asemenea, profesorii vor beneficia de resurse educaționale gratuite, în timp ce elevii din echipa de concurs și voluntarii mobilizați de ei vor putea lua parte la ateliere educaționale non-formale privind provocările actuale ale mediului și soluțiile pe care le pot implementa pentru diminuarea acestora.

Înscrierea echipei în concurs o face coordonatorul acesteia, pe www.ecoprovocarea.ro/formular-inscriere/, în perioada 20 octombrie – 31 decembrie 2020. Competiția va începe pentru fiecare echipă din momentul în care a fost validată de organizator (pe site-ul ecOprovocarea sunt afișate regulamentele complete ale fiecărei categorii de concurs). Activitățile specifice fiecărei categorii sunt raportate și punctate lunar, individual și pe echipe, astfel încât, cu cât încep mai devreme, cu atât cresc șansele echipelor de a acumula mai multe puncte. De asemenea, a fost creat și contextul prin care participanții fiecărei echipe vor putea desfășura și raporta individual activități de mediu.

Concurenții înscriși în anul școlar 2020-2021 vor porni de la un punctaj zero și vor fi declarați câștigători într-un clasament special (premii: locul I la fiecare categorie de concurs). Echipele care s-au înscris în anul școlar anterior, 2019-2020, și au acumulat deja puncte în competiție vor continua clasamentul început (premii: locurile I, II, III la fiecare categorie).

Competiția se încheie la data de 20 mai 2021, urmând ca la scurt timp să fie desemnate echipele câștigătoare ale fiecărei categorii. Premiile, în valoare totală de 100.000 de lei, constau în participarea a o sută de elevi și profesori la Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea – un eveniment de câteva zile, cu distracție, jocuri, drumeții, petreceri tematice și activități educaționale non-formale, de comunicare în echipă, leadership și lucru de grup. În plus, elevii implicați și profesorii coordonatori vor primi diplome de merit și de participare.