Deputatul Nicolae Giugea: „Și-au dinamitat singuri programul de guvernare”

0
143

Liberalii doljeni au punctat şi săptămâna aceasta la capitolul conferinţă de presă. Cu subiecte de import, aduse de la Capitală, dar şi cu subiecte punctuale de prin partea locului, reprezentanţii PNL Dolj au înjghebat un dialog cu presa locală.

Deputatul Nicolae Giugea a  trecut în revistă, cu lux de amănunte toate promisiunile cu care PSD a câştigat alegerile şi a spus că PNL nu va veni la putere decât în urma unor alegeri democratice. ”Măririle de salarii şi pensii – reprezintă o păcăleală sinistră. Anunţul lui Dragnea că Legea pensiilor nu va fi gata în acest an, este de fapt recunoaşterea unui eşec de proporţii. Și-au dinamitat singuri programul de guvernare, striviţi de propriile minciuni şi incompetenţe” a declarat Nicolae Giugea.

        Consilierul judeţean Călin Cosmin a vorbit despre  proiectul de hotărâre depus de consilierii liberali în Consiliul Judeţean Dolj pentru constituirea unor perdele de protecţie de-a lungul drumurilor judeţene. ”Cei de la PSD au spus că nu se poate, dar, noi spunem că făcând apel la primari , se poate” a spus consilierul liberal. El s-a referit şi la situaţia de la Centrul medical de la Pleniţa. Acolo, reprezentantul liberal în consiliul de administraţie nu a fost niciodată convocat la o şedinţă. ”Fie şedinţele nu s-au ţinut, ceea ce este grav, pentru că acolo s-au luat decizii importante, fie s-au ţinut, dar el nu a fost invitat, ceea ce este la fel de grav” a declarat Cosmin Călin.

„Practic 800 de metri de drum rămân neasfaltaţi”

         Subiectul legat de Muzeul de Artă nu s-a stins nici astăzi. Declanşat la şedinţa ordinară a CJ Dolj de luna trecută, continuat cu mult patos de-o parte şi de-a alta pe facebook, a devenit şi subiect de conferinţă. Consilierul judeţean Marian Irinei spune că nu are nimic personal cu  Emilian Ştefârţă, managerul Muzeului, cândva colegi de partid. Din contră, îl respectă ca om şi ca arhitect, dar nu este mulţumit de modul în care este pusă în valoare această instituţie de cultură. ”Nu este un conflict cu directorul Muzeului de Artă, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Temele de proiectare şi notele conceptuale, etape premergătoare unui studiu de fezabiliate, au fost întocmite evaziv…”, a mai spus Irinei. Liberalul doljean a amintit şi despre  interpelarea făcută la SCLDP Dolj SA . ”Am avut o interpelare cu două întrebări punctuale. Am cerut explicaţii de ce tarifele cu care această societate închiriază utilaje sunt mai mari, comparativ cu alte judeţe. De asemenea am întrebat de ce aceste contracte se acordă cu încredinţare directă şi nu prin licitaţie prin SEAP…”. În plus, Irinei s-a referit şi la situaţia DJ 606 H Braloştiţa – Bâlta. Drumul a fost asfaltat pe o lungime de 9,3 km deşi el are 11,4 km. ”Practic 800 de metri de drum rămân neasfaltaţi deoarece CJ Dolj spune că nu este drum judeţean, deşi există o adresă a SCLDP Dolj SA din 2009 care contrazice acest lucru. Practic, CJ Dolj a pierdut 800 de metri de drum judeţean. Și este tocmai drumul care duce spre centrul comunei” a mai adăugat consilierul judeţean Marian Irinei.