Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut luni, 21 octombrie 2013, o întrevedere cu E.S. Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti.

0
72

Cei doi oficiali au apreciat stadiul excelent al cooperării bilaterale româno-elvețiene, precum şi dinamica dialogului la nivel parlamentar, fiind subliniat rolul important al acestuia în promovarea colaborării dintre cele două ţări.

„Elveţia este unul dintre principalii parteneri economici ai României. Relaţiile economice dintre România şi Elveţia sunt tradiţionale, solide şi constructive, înregistrând în ultimii ani o evoluţie ascendentă, atât din perspectiva schimburilor comerciale, cât şi a angajamentului investiţional al economiei elveţiene în România. Diplomaţia parlamentară poate juca un rol foarte important în dinamizarea cooperării bilaterale, pe multiple planuri”, a declarat Valeriu Zgonea.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor a mulţumit pentru contribuţia financiară pe care Elveţia o acordă României, în cadrul Programului de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în Uniunea Europeană, program care se desfăşoară cu succes din anul 2011.

La rândul său, ambasador Jean-Hubert Lebet şi-a exprimat satisfacţia pentru modul excelent în care se derulează acest program, subliniind, totodată, potenţialul  economic şi uman foarte important de care dispune România.