Italianul rămâne optimist, în ciuda startului slab de sezon / : Mangia: “Dacă vom rămâne echilibraţi, putem  ajunge departe”

0
63

Italianul Devis Mangia a prefaţat meciul din etapa a 9-a, pe care echipa sa, Universitatea Craiova, îl va susţine mâine, de la ora 21, cu Viitorul, pe arena “Ion Oblemenco” din Bănie. „Sper că va fi un meci spectaculos, la fel ca anul trecut între Craiova şi Viitorul (3-3, n.r.). Am avut meciuri grele, studiate, cu diverse variante tactice, dar spectaculoase în acelaşi timp, cu Viitorul. Sper să fie şi terenul bun, fiindcă sunt 3 componente necesare pentru a fi un meci spectaculos: echipele, gazonul şi spectatorii” a declarat Mangia, într-o conferinţă de presă.

Italianul consideră că parcursul de până acum al echipei este sub aşteptări, dar este optimist în privinţa acestui sezon, deoarece este mulţumit de valoarea lotului şi de atmosfera din cadrul echipei. „Avem meciuri grele în continuare, sper să luăm maximum, dar sigur nu vom putea să adunăm 10 puncte în următoarele 3 meciuri de campionat, aşa cum am înţeles că trebuie să câştig pentru a nu fi dat afară! La Mediaş am făcut un meci bun, dar sper să nu mai repetăm acele erori. Nu e o scuză, dar jucătorii mai au nevoie de timp pentru a se obişnui unii cu alţii. Cu toţii trebuie să lucrăm mai bine anumite faze. Trei înfrângeri sunt deja multe în 8 meciuri, chiar dacă este un campionat ciudat, media de puncte este joasă, primele clasate au puţine puncte. Până la meciul cu Gaz Metan aveam a doua cea mai bună apărare, acum nu mai stăm aşa de bine şi trebuie să remediem asta. Ştim că am primit uşor goluri, dar pe de altă parte eu sunt un antrenor italian atipic, nu sunt pe stilul catenaccio, îmi place jocul deschis. Dacă vom avea echilibru emoţional în toate momentele, atât în cele mai puţin frumoase, precum acesta, cât şi în cele bune, care sper să vină, sunt sigur că această echipă va ajunge departe. Nu vorbesc concret de obiective, dar, luând fiecare meci în parte, vom ajunge departe, mai ales că avem un grup unit, cu toţii, conducere, staff şi jucători, suntem foarte legaţi. Echipa are un stil, sunt mulţumit de lotul pe care-l am, dar trebuie să-i integrăm şi pe jucătorii noi, sunt curios să văd şi eu pe teren primul 11 pe care-l am eu în cap.”

Devis Mangia a vorbit şi despre absenţa lui Mitriţă, care este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene la meciul cu fosta sa echipă: „Mitriţă este un jucător foarte important pentru noi, dar vom juca tot în 11, are cine să-l înlocuiască şi sunt convins că acel jucător va da maximum pe teren. Nu e o problemă că a ratat Mitriţă penalty la Mediaş, dacă el va simţi că trebuie să execute din nou lovitură de pedeapsă, atunci o va face, fără probleme.” Pe lângă Mitriţă şi Fedele, suspendaţi, va lipsi şi Meza Colli, accidentat, iar Mangia a precizat că acesta va debuta abia după meciul cu CFR Cluj, din etapa a 10-a.

Cicâldău: „Sunt sigur că va fi un meci spectaculos cu Viitorul”

Mijlocaşul Alex Cicâldău îşi va întâlni echipa la care s-a format şi spune că nu ar sărbători un eventual gol marcat în meciul de sâmbătă: „Sunt sigur că va fi un meci spectaculos, fiindcă suntem două echipe care jucăm un fotbal agreabil. Va fi un meci ca oricare altul, deşi voi juca împotriva foştilor colegi, care îmi sunt prieteni. Nu mi s-au cerut informaţii despre fosta echipă. Trebuie să dăm totul pentru a lua cele 3 puncte. Trebuie să nu mai facem greşelile din meciurile trecute şi totul va fi bine. Dacă voi marca nu mă voi bucura, fiindcă am şi voi avea un mare respect pentru fosta mea echipă, le voi fi recunoscător mereu celor de acolo, fiindcă m-au format ca jucător.”

Alfel, după meciul cu Viitorul, programul alb-albaştrilor este următorul: marţi, 25 septembrie, de la ora 18.45, Universitatea – Sportul Snagov, în 16-imile Cupei României, pe stadionul „Ion Oblemenco”; luni, 1 octombrie, ora 21, CFR Cluj – Universitatea, în etapa a 10-a a Ligii I; sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 18, Universitatea – Hermannstadt, în etapa a 11-a a Ligii I.