Planetariul Muzeului Olteniei, la dispoziţia tuturor craiovenilor pentru o călătorie virtuală în Univers

0
328

Craiovenii au ocazia să facă o călătorie virtuală în Univers, printre stele, constelaţii, planete şi asteroizi, la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei (strada „Popa Şapcă” nr. 8). Planetariul deschis aici în urmă cu aproape un an vine în întâmpinarea publicului – în special a elevilor, mai ales acum, la început de nou an școlar – cu un program diversificat. Cinci spectacole cu suport multimedia valorifică în scop educativ observaţii şi date ştiinţifice oferite de cercetările în astronomie, geografie, astronautică, fizică, chimie etc., plecând de la cele mai recente descoperiri. Planetariul este deschis de marţi până duminică, între orele 9.00 – 16.30, și face parte din expoziția permanentă „Universul și sistemul nostru solar”, inaugurată în decembrie 2012, printr-o investiţie a Consiliului Judeţean Dolj de aproximativ 1 milion de euro.

Vizitatorii individuali sunt aşteptaţi la spectacolele de planetariu în zilele de sâmbătă şi duminică, la orele 11.30, 13.30 şi 15.30, la care va rula un singur film. Grupurile organizate (maximum 25 de persoane) vor putea viziona filme oricând, de marţi până duminică, între orele 9.00 – 16.30, cu excepţia orelor destinate vizitatorilor individuali, pe bază de programare, la numărul de telefon 0251.411.906. De asemenea, expoziţiile permanente ale Secţiei de Ştiinţele Naturii, asociate Planetariului, sunt deschise tuturor craiovenilor, de marţi până duminică, între orele 9.00 și 17.00.

Spectacolelor de planetariu care vor rula la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei sunt „Race to Earth / Cursa către Pământ” (30 de minute, grup-ţintă: preşcolari), „Planets / Planetele” (30 de minute, grup-ţintă: elevi şi studenţi), „Touching the edge of Univers / La marginile Universului” (50 de minute, pentru toate categoriile de vizitatori), „Alma” (30 de minute, pentru toate categoriile de vizitatori), „Two small pieces of glass / Două bucăţele de sticlă” (20 de minute, pentru toate categoriile de vizitatori).

«Documentarul „Alma” este produs de Organizaţia Spaţială Internaţională, iar „Two small pieces of glass / Două bucăţele de sticlă” este primul spectacol făcut în 2009 cu ocazia Anului Internaţional al Astronomiei, fiind cel mai vizionat film de planetariu din ultimii ani», au precizat reprezentanții Muzeului Olteniei.