Dincolo de rivalitate şi contestări, echipele din Bănie mai joacă şi fotbal / Craiovenii, în şut cu Metalul şi Minerul

0
255

CS Universitatea întâlneşte acasă pe CSM Reşiţa, iar echipa lui Mititelu se deplasează la Motru

În seara aceasta, de la ora 18, pe „Ion Oblemenco”, CS Universitatea întâlneşte pe CS Metalul Reşiţa. Echipa lui Lincar ţinteşte prima victorie în campionat, în condiţiile în care întâlneşte un adversar accesibil. Vor reveni după etapa de suspendare Opriţa şi Adrian Ionescu, însă noii-veniţi Pleşan şi Izvoranu vor rămâne probabil în afara lotului. Echipa probabilă a Craiovei ar fi: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Ljubinkovic, Stancu – Pârvu – Gado, Dragalina, Precup, Sin – Dragicevic. Bănăţenii au echipă în Liga a II-a după transferul lui CS Rm. Vâlcea cu patron, loc şi jucători în Valea Domanului, în Zăvoi venind fosta Damila Măciuca. După egalul dramatic în faţa Olimpiei Satu Mare pe teren propriu, la Reşiţa antrenorul Pelici a fost înlocuit cu Carol Gurgu. Meciul va fi arbitrat de Marius Bocăneală din Galaţi, ajutat de asistenţii Ionuţ Bobe din Videle şi Alexandru Midvichi din Bucureşti. Observatori sunt Mircea Daraban din Sibiu şi Victor Cruceană din Bucureşti. Biletele la meci costă 5 lei la peluze şi tribuna a II-a, 10 lei la tribuna I şi 20 de lei la tribuna 0.

Echipa lui Adrian Mititelu joacă tot astăzi, de la ora 11, la Motru, cu echipa locală, Minerul, antrenată de Ştefan Nanu, cu care a disputat două amicale în vara trecută, unul câştigat la Severin, scor 3-1, celălalt terminat la egalitate, 1-1, chiar pe terenul unde se va juca şi astăzi. Nicolo Napoli ar putea alinia echipa: Hotoboc – Mitic, Ciucă, Acka, Cruceru – Goge, Săceanu, Mârzeanu, Căle – Stoianof, Baird. Meciul va fi condus de Florin Miron din Bucureşti, ajutat de Doru Lucaciu din Cluj Napoca şi Marius Bălan din Dej. Observatori au fost delegaţi Iulian Spătaru din Timişoara şi Marcel Coraş şi Arad.

Mititelu contestă legitimarea jucătorilor de la CS Universitatea

Echipa lui Mititelu contestă legitimările jucătorilor de la CS Universitatea Craiova, pretinzând că acestea au fost făcute după ce clubul a primit certificatul de identitate sportivă, nefiind astfel afiliat la FRF. Clubul condus de Mititelu afirmă că echipa Primăriei ar trebui să piardă toate meciurile cu 3-0, deoarece fotbaliştii nu aveau drept de joc. De altfel, arbitrul Alexandru Tudor a reţinut carnetele jucătorilor după meciul de la Severin, în urma contestaţiei depuse de gazde, aceasta urmând să fie analizată săptămâna viitoare de Comisia de Disciplină a FRF. În replică, oficialii de la CS Universitatea spun că legitimările au fost făcute regulamentar, iar carnetele de joc au fost deja înapoiate . „Noi avem un document care certifică faptul că echipa are certificat de identitate sportivă încă din luna iulie a acestui an. Tot ce s-a realizat la acest club este legal şi perfect regulamentar. Reţinerea legitimaţiilor jucătorilor s-a făcut regulamentar, dar ele au fost deja înapoiate. Nu avem absolut nicio emoţie din acest punct de vedere” a afirmat Felix Grigore, director executiv la CS Universitatea Craiova.