Concurs lansat de Liga Studenţilor Români din Străinătate

0
262

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) continuă să promoveze tinerii români ale căror realizări academice şi extra-curriculare au atins nivelul de excelenţă pe plan internaţional, astfel, a anunţat că a fost lansat concursul pentru „Premiile de Excelenţă Academică în Străinătate”, ce vor fi decernate, ca în fiecare an, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate.

Premiile vor fi acordate studenţilor români cu experienţă academică la cel mai înalt nivel, la următoarele categorii: „Studentul Român al Anului din America de Nord” (un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului din Europa” (un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului de pe Alte Continente”, „Studentul Român Erasmus al Anului”, „Studentul Anului în România”, „Premiul Special în Arte”. Toate candidaturile, cu excepţia celei pentru „Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiţia pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului”. LSRS va oferi, şi în acest an, un Premiu Special în Arte. Acesta va fi jurizat de experţi consacraţi în acest domeniu şi se adresează studenţilor români din străinătate cu rezultate excepţionale în domeniul artistic. Pentru Marele Premiu sunt eligibili toţi studenţii români care au studiat în anul universitar 2012-2013 în străinătate, indiferent de aria geografică şi domeniul de studiu. Candidaţii se pot înscrie în concurs online, până la data de 15 noiembrie 2013. Pentru mai multe detalii, aceştia pot consulta documentele complete despre competiţie şi despre procedura de înscriere pe website-ul evenimentului: http://gala.lsrs.ro.

5 ani de activitate

Ca în fiecare an, din juriul Galei vor face parte personalităţi de renume din mediile academic şi profesional din România. Premiile vor fi înmânate câştigătorilor în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate ce va avea loc în data de 8 ianuarie 2014, la Bucureşti.

Gala Studenţilor Români din Străinătate, ediţia a V-a, marchează totodată aniversarea a cinci ani de activitate a LSRS. Prin proiectele derulate, LSRS oferă studenţilor români din străinătate un cadru de dialog şi recunoaştere, susţinându-le interesele şi promovându-le meritele în societatea românească. Totodată, LSRS încurajează păstrarea legăturii cu România şi promovarea unei imagini pozitive a ţării noastre în lume, prin intermediul acestor modele de excelenţă şi profesionalism.

 

Pentru a candida la una dintre secţiuni, tinerii interesaţi trebuie să trimită CV-ul lor şi o scurtă autodescriere (maximum 150 de cuvinte) la adresa de e-mail studentulanului@lsrs.ro. Pentru categoria Studentul Român Erasmus al Anului, documentele necesare sunt CV-ul, o autodescriere şi formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus” (se va descărca de pe website-ul gala.lsrs.ro ). Acestea vor fi trimise la adresa erasmus@lsrs.ro.