În weekend-ul trecut, 86 de șoferi au rămas fără permis, în Dolj

0
196

Pentru reducerea riscului rutier pe drumurile publice din județul Dolj, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor de poliție rutieră. Astfel, în intervalul 18-20 august a.c., polițiștii doljeni au acționat pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise. În timpul acţiunilor, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de aproximativ 330.000 de lei şi au fost reţinute 86 de permise de conducere auto.

În timpul acţiunilor desfăşurate, au fost legitimate și verificate peste 900 de persoane, fiind controlate și aproximativ 780 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 564 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 330.000 de lei. Totodată, au fost reținute 86 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate și 14 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice. “În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea “Anastasia” – numele fiind dat după ce o fetiţă în vârstă de patru ani a fost ucisă de o şoferinţă inconştientă, care nu poseda permis de conducere auto) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei , acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”, a precizat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj .

Vitezomani în Dolj, prinşi de poliţişti

Dar, cum orice acţiune trebuie prezentată, IPJ Dolj vine cu exemplificări în acest sens, sugestive: “Un tânăr de 26 de ani, din municipiul Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe  Calea București, cu viteza de 153 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile; Un bărbat de 42 de ani, din judeţul Timiş, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, în localitatea Brădeşti, cu viteza de 157 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile; un bărbat de 49 de ani, din comuna Teslui, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe  Calea București, cu viteza de 120 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”.