Un sărut controversat, la Mondialul de fotbal feminin

0
439

Spania a câştigat Mondialul feminin din Australia şi Noua Zeelandă, învingând cu 1-0 în finală Anglia. La premierea campioanelor mondiale la fotbal, preşedintele Federaţiei Spaniole, Luis Rubiales (45 de ani), a şocat asistenţa când a sărutat-o pe gură pe Jenny Hermoso (33 de ani), decarul naţionalei Spaniei, cea care ratase un penalty în finală. Momentul a fost la început asemănat cu cel dintre portarul Iker Casillas şi prietena sa de atunci, Sara Carbonero, după finala Mondialului din 2010, câştigat de Furia Roja. Numai că între şeful RFEF şi jucătoarea Spaniei nu există nicio relaţie amoroasă, aşa că gestul oficialului, care i-a prins capul între mâini şi a pupat-o cu foc pe fotbalista naţionalei iberice, a născut multe controverse, făcând înconjurul Planetei.

Inclusiv Jenny Hermoso s-a declarat deranjată iniţial de reacţia lui Rubiales, pentru ca apoi să-i găsească scuze preşedintelui, considerând sărutul o “glumă între preieteni”. “A fost emoția momentului, nu e nimic dincolo de ea. Va rămâne o anecdotă. Sunt sigur că nu va fi mai mult de atât. Nici măcar nu mi-a plăcut” a răspuns Hermoso când a fost întrebată prima dată despre sărutul de la premierea campioanelor.

îÎn schimb, Rubiales a continuat să se comporte ciudat, catalogându-i drept “proşti” şi “tâmpiţi” pe cei care au comentat gestul său, care ar fi fost “o glumă între prieteni”.

„Este numai o glumă între doi prieteni. Terminați cu prostiile și idioțeniile pe care le susțineți. Suntem campioni mondiali și doar asta contează. Trebuie să sărbătorim și să îi ignorăm pe cei care cred altceva. Nici măcar nu vreau să aud despre ratații care nu înțeleg gestul meu. N-a fost nimic rău în asta. Dacă există proști să-i lăsăm să continue cu poveștile lor fără sens. Sunt mai mulți tâmpiți pe lumea asta și nu e cazul să ne pierdem vremea cu ei”, a spus Rubiales.