Poliţiştii doljeni, “Alături de copiii singuri”

0
274

Vineri, 19 august, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, Serviciului Rutier și Secției 9 Poliție Rurală Cetate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat o activitate informativ-educativă, în cadrul proiectului ,,Alături de copiii singuri”, la care au participat elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Moțăței, ai căror părinți sunt plecați în străinătate.

Întrucât elevii se pregăteau în excursie  weekend, polițiștii le-au prezentat acestora reguli pe care cei mici trebuie să le respecte atât pe perioada excursiei, cât și în viața de zi cu zi, precum adoptarea unui comportament civilizat și nonviolent față de persoanele din jurul lor.
Pe linie de siguranță rutieră, polițiștii le-au prezentat regulile de circulație şi importanţa abordării unui comportament corect în calitate de pietoni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Copiii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar, să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga, și să nu se deplaseze cu bicicleta/rolele/skateboardul pe partea carosabilă a drumurilor publice. Totodată, polițiștii au organizat un concurs cu privire la conduita pe care elevii trebuie să o adopte în calitate de pietoni, fiindu-le înmânate “Permise de bun pieton” celor care și-au însușit regulile de circulație prezentate. Micuţii au fost foarte receptivi şi activi în cadrul lecţiilor predate de poliţişti.