Lider PSD, în cazul ruperii coaliţiei de guvernare: „Trebuie să intre în opoziţie”

0
214
Sedinta de guvern desfasurata la Palatul Victoria din Bucuresti, miercuri, 29 august 2018. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat că, în cazul în care ALDE iese de la guvernare, partidul ar trebui să intre în opoziţie. Social-democratul consideră că PSD nu trebuie „să meargă pe varianta Guvernului minoritar”.

În cazul ruperii unei alianţe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianţa, împreună cu alte forţe politice capabile, să preia Executivul respectiv şi evident, vom vedea cum va funcţiona (…). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianţe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar, a declarat Dumitru Buzatu, miercuri, la RFI.

Social-democratul a adăugat că „absolut” PSD ar trebuie să intre în opoziţie, în cazul în care ALDE iese de la guvernare.

„Este părerea mea personală, dar din discuţiile pe care le-am avut cu diverşi colegi, această părere personală este generalizată”, a explicat Buzatu.

Cu toate acestea, liderul PSD Vaslui consideră că ALDE nu va ieşi de la guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv “impotent”. Liderul ALDE a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să înţeleagă că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie. De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formaţiuni politice, inclusiv în UDMR.