Cercul Militar Craiova: Expoziție de fotografie a artistei Kristin Reinhart, din SUA

0
823

În organizarea Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”, la Cercul Militar Craiova va avea loc mâine, 22 august 2019, ora 19.00, vernisajul expoziției internaționale de fotografie a artistei Kristin Reinhart, din SUA. Membră a fotoclubului craiovean, aceasta a avut o lucrare acceptată la recentul Salon Internațional de Fotografie „Mihai Dan-Călinescu”.

Kristin Reinhart este licențiată în Arte Plastice, absolvind, în 1995, SUNY College din Buffalo – New York. De-atunci și până în prezent a fost fotograf independent, cu lucrări acceptate în mai multe saloane de fotografie din lume și cu expoziții personale deschise în New York. Face parte și din Global Photographic Union.

Artista expune la Craiova un număr de 50 de lucrări, alb-negru și color. „Imaginile sale sunt pline de viață și ne prezintă firescul și subtilul în același timp”, remarcă col. (r.) Mircea Anghel, președintele de onoare al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”.

«Autoarea are imagini alb-negru foarte reușite. A ales cu grijă transpunerea imaginilor color în monocromii și le-a dat acel aer vechi, al anilor filmului alb-negru. Sigur că se și pretează „ambientul” la monocromie. Parcă văd imaginile lui Breson din anii ’50-’60, evident, cu alte subiecte, alți oameni și alte locuri. Am remarcat cu plăcere și decupajele pe care le face. Alege cu grijă elementele ambientale, iar oamenii sunt reprezentați, uneori, doar parțial, sugerând prin ambient, locul acestora în ansamblul cadrului. Se crează în felul acesta o armonizare foarte subtilă între locuri și personaje. Este o foarte fină observatoare a lumii prin care trece, iar reportajul, se pare, este genul care o caracterizează și cred că i se și potrivește. E remarcabil felul în care a surprins atitudini, trăiri, comunicări între personaje, situații uneori cotidiene, alteori dramatice, altele firești ori tandre», a subliniat col. (r.) Mircea Anghel.