Alb-albaştrii sub lupă

0
434
Pigliacelli – Luat şi el prin surprindere de primul şut, în secunda 29, n-a avut timp să reacţioneze. Apoi a avut câteva intervenţii uşoare, dar e important că a fost pe mingi. Mai mult a fost solicitat pentru jocul cu piciorul, pasele sale fiind mai precise decât ale stoperilor Nu face un sezon la nivelul celui precedent, poate este cu gândul şi la ofertele pe care le-ar avea.
Martic – O nouă evoluţie solidă, în care şi-a mai trecut în cont un assist. Ceva probleme a mai avut în defensivă, nu prea mari, dar cauzate de lipsa de susţinere din partea lui Ioniţă, la unele faze. Ar fi pe podium într-un top al jucătorilor Craiovei, după evoluţiile din acest sezon. Unica sa problema o reprezintă accidentările.
Kelic – El şi Acka au fost luaţi pe nepregătite de faza lui Golofca şi au rămas zdruncinaţi preţ de un sfert de oră, în care defensiva a fost vraişte. Este a doua oară când croatul declară forfait la pauză, iar problemele sale fizice nu sunt lămurite.
Bălaşa – E clar că nu este jucătorul care a fost în sezoanele trecute la FCSB, asta fiind şi cauza plecării sale de acolo. Nu este deloc pregătit, pe cât de puternic părea, pe atât de fragil s-a dovedit. A început cu o pasă bună, a continuat cu două aiurea, apoi a jucat la alibi, către Acka, Martic sau Pigliacelli. În câteva faze a fost depăşit uşor, inclusiv la cele din ultimul minut, şi când a fost nevoie de faultul lui Martic pentru a stopa adversarul, la marginea careului, dar şi când i s-a strecurat mingea printre picioare. Părea debusolat complet. E clar că, pentru moment, nu este o soluţie de prim 11. Asta nu înseamnă că nu este un transfer bun.
Acka – A început slab, a continuat din ce în ce mai bine. Ca şi mulţi dintre coechipierii săi, a trebuit să joace aproape tot meciul sub ameninţarea celui de-al doilea galben, fiindcă Haţegan a fost decis să facă ravagii printre alb-albaştri. Ivorianul a ezitat în câteva rânduri să atace adversarul în stilul său, inclusiv la ocazia din final a gazdelor, dar a scăpat cu bine în cele din urmă.
Bancu – A marcat un gol de pus în CV, al doilea din acest sezon, primul venind după o cursă senzaţională, la Baku. Indubitabil, e cel mai bun jucător al Craiovei din această stagiune, chiar dacă meciul de la Botoşani nu este unul dintre cele mai solide ale sale, cel puţin pe faza defensivă. De obicei, la Botoşani, Bancone nu a făcut jocuri remarcabile. A avut unele ezitări, uneori nu a fost piciorul în contră cum era necesar, s-a ales şi el cu un galben gratuit, deşi doar pusese o fracţiune de secundă mâna pe adversar. A scos şi acea minge de pe linia porţii, în ultimul minut. Oricum, căpitanul dă impresia că poate alerga la nesfârşit, este o soluţie de bază şi la construcţie şi, se pare, şi la finalizare. E bine că nu a fost vândut, poate fi principalul atu al echipei în acest campionat, mai ales că Vătăjelu nu pare deloc la nivelul aşteptat.
Mateiu – Una dintre evoluţiile sale oribile. Cu siguranţă nu a jucat atât de prost în ultimii doi ani. Nici la Atena nu a fost în apele sale, dimpotrivă, a jucat slab. Părea pierdut pe teren în Moldova. A tras un şut aiurea, dar nu acesta a fost problema. Rar a avut o pasă bună, a greşit enorm, a fost defazat, inclusiv lovitura liberă din ultimul minut a gazdelor a venit dintr-o prostie a lui Mateiu, care nici nu s-a mai repliat. Din păcate, nici Qaka nu a dovedit că este un transfer reuşit până acum. Cât a jucat, că a fost mai mult accidentat.
Ivanov – După golul de la Atena, a mai bifat o evoluţie destul de bună, a alergat mult, a legat jocul, a avut şi o ocazie. Păstrează bine mingea, poate prea mult, uneori face câteva atingeri în plus, şi de obicei aleargă paralel cu porţile. S-a integrat în echipă. Practic, dintre jucătorii veniţi în vara aceasta, pare să se fi adaptat cel mai bine, exceptându-l pe Roman, care a revenit.
Cicâldău – A jucat destul de bine, dar nu se poate spune că are vreo reuşită majoră. A tras un şut peste poartă din lovitură liberă. A fost prea nervos, iar Haţegan nu l-a iertat nici pe el de galben. O dată cu reglarea programului, cu un meci pe săptămână, se aşteaptă de la el evoluţii mult mai bune, a trecut de ceva vreme Europeanul de tineret, iar perioada de mercato se închide în curând. Şi se aşteaptă mult de la el.
Ioniţă – În sfârşit, a jucat, a făcut-o din primul minut, n-a rupt gura târgului, dar nici nu s-a mai ascuns de minge ca până acum, nu a mai afişat nesimţirea din returul cu Honved. A avut prima ocazie, când a preluat bine şi a şutat din careu, a mai apărut în două faze, dar tocmai când credeam că începe să arate ceva, atunci s-a stins. Nu e deloc jucătorul pe care se cere un milion, la CFR nimeni nu-i duce dorul, nici nu prea are cum, fiindcă era mai mult prin tribune. Dacă se căuta concurenţă pentru Bărbuţ, atunci să se mai caute. Nici Meza Colli, anul trecut, şi nici Ioniţă, acum, nu sunt jucătorii de care Craiova are nevoie acolo. Jucători mofturoşi, care joacă atunci când nu e cald sau când nu e prea frig sau nu e terenul într-un fel, ori că nu joacă echipa pe profilul lui sau postul nu e cel pe care dă radament sau că nu e an bisect, nu sunt acceptaţi în Bănie. Dar poate că Ioniţă se menajează pentru la anul, când va intra Rapidul în A.

Bărbuț – N-a avut multe mingi, dar și pe cele care le-a avut nu a știut să le valorifice. A intrat fără determinare, a jucat la alibi, era o pâine se mâncat pe final, când apărarea gazdelor obosise.

Mihăilă – O revenire de care echipa avea nevoie. S-a văzut şi la Atena şi s-a văzut şi la Botoşani. Păcat de acţiunile sale bune, fiindcă nu şi-a reglat finalizarea. La Atena nu a tras când trebuia, la Botoşani a tras paralel cu poarta sau a tras când putea centra în careu. A dat totuşi o pasă pe 6 metri, dar Roman nu i-a luat faţa fundaşului. E adevărat, de multe ori îşi supralicitează viteza, dar are ce scoate în evidenţă. E nevoie şi de assist-urile şi golurile sale cât de curând, iar în acest ritm nu au cum să nu vină.
Markovic – O apariţie surprinzătoare, dar potrivită, fiindcă dacă îl mai vedeam pe Carlos Fortes închideam televizorul. N-a arătat mare lucru puştiul, nici nu prea avea când. Cu siguranţă ar fi marcat la Atena din situaţia lui Fortes. Dar, probabil acolo marca şi bunica lui Markovic.
Roman – S-a zbătut mult, a făcut presing, a redublat, dar nu a reuşit ceva important. Mult mai bine a jucat contra Craiovei pe acelaşi teren. Trebuie să marcheze cât mai curând.